FNV Metaal: 'Stakende Nedstaal-medewerkers strijden door tot aan de rechter'

16 december 2016
FNV Metaal: 'Stakende Nedstaal-medewerkers strijden door tot aan de rechter'

ALBLASSERDAM - Nedstaal-medewerkers eisten vandaag bij fabriekseigenaar Andus Group in Vianen behoud van werkgelegenheid. Is een overname niet mogelijk, dan eisen de Nedstaal-medewerkers een fatsoenlijke ontslagvergoeding voor alle medewerkers die per 1 januari 2017 op straat komen te staan.

Rechtszaak
In een petitie doen de medewerkers een emotionele oproep aan Nedstaal en eigenaar Andus Group. De petitie zou eigenlijk een week geleden aangeboden worden aan de directie, maar die kwam toen niet opdagen. Elsa van der Kraats, bestuurder FNV Metaal: ‘Al tientallen jaren werken deze mensen bij Nedstaal. De werknemers krijgen nu een transitievergoeding over slechts twee jaar. Volgens ons is sprake van opvolgend werkgeverschap en moeten werknemers voor elk gewerkt jaar een vergoeding krijgen. FNV bereidt hierover een rechtszaak voor.’

Hoop op inkeer
Tientallen medewerkers van Nedstaal staakten vandaag. Zo ook Piet Vink, storingsmonteur Elektro: ‘We zijn in een slechte uitvoering beland van het kerstverhaal van Dickens, ‘The Christmas Carrol’ met in de hoofdrollen de Andus Groep als Ebenezer Scrooge en Nedstalers als Bob Cratchit. Alleen komt in die film Scrooge tot inkeer. Wij hopen dat dat hier ook gebeurt en dat de Andus Group onze rechten respecteert en opener wordt naar zijn mensen. Wij zijn mensen met een hart voor staal, en wij verdienen het niet om zo in de kou gezet te worden.’

De groep stakende Nedstaal-medewerkers ging per bus naar fabriekseigenaar Andus Group in Vianen. Voor de deur ontvingen de directeur van Nedstaal en de directiesecretaris van de Raad van Bestuur van de Andus Group de petitie. Maar toezeggingen over een overname of een fatsoenlijke regeling voor de ontslagen medewerkers deden zij niet. Elsa van der Kraats: ‘PvdA-politica  Gerdi Verbeet is voorzitter van de Raad van Commissarissen van de Andus Group. Ook zij neemt niet de moeite om zich hard te maken voor de Nedstalers en zich in te zetten voor de getroffen vakmensen. Zeer teleurstellend.’

De strijd van de Nedstaal-medewerkers en FNV Metaal stopt niet. Van der Kraats: ‘Wij doen alles wat binnen ons bereik ligt om ervoor te zorgen dat deze werknemers krijgen waar ze recht op hebben.’

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.