Renovatie gemeentehuis in volle gang

21 mei 2019 door Hennie van der Zouw
Renovatie gemeentehuis in volle gang

ALBLASSERDAM - De renovatie van het gemeentehuis aan het Cortgene is in volle gang. Het gebouw verandert in het Huis van de Samenleving dat niet alleen plaats biedt aan de gemeente, maar ook aan de bibliotheek AanZet, leerwerkbedrijf Smile en de politie.

De werkzaamheden begonnen in februari. Inmiddels is al veel zichtbaar, maar ook onzichtbaar werk verzet door onder andere aannemer Constructif B.V. De bouwplaats is ingericht met containers en bouwketen. Hiervoor zijn twee bomen en de installatie/regelkasten voor de oversteekplaats aan de Haven verplaatst. De werkzaamheden van de installateur aan de elektrotechnische-, werktuigbouwkundige- en digitale installaties en netwerken worden in de komende weken afgerond.

Sloopwerkzaamheden
Tijdens sloopwerkzaamheden is de aannemer gestuit op een kleine hoeveelheid hechtgebonden asbest onder het bordes. Het gaat hier waarschijnlijk om afvalmateriaal dat is gestort ten tijde van de bouw van het gemeentehuis begin jaren 60. Hechtgebonden betekent dat de asbestvezels stevig zijn verankerd in het materiaal waarin het asbest is verwerkt. Daarom is er geen gevaar voor de omgeving. Bij het verwijderen zullen medewerkers volgens de voorschriften beschermende kleding dragen. Deze werkzaamheden worden de komende weken uitgevoerd.

Wat staat komende periode op stapel?
De komende weken staan ook bouwkundige werkzaamheden op het programma. Onder andere aan de fundering, waarbij de aannemer boorpalen gebruikt die minder trillings- en geluidsoverlast geven dan traditionele heipalen. Vervolgens wordt er gewerkt aan kozijnen en ramen en staat het eerste installatiewerk op stapel.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.