Hooftmanbank aan de Polderstraat te voorzien van een naambord

13 mei 2019 door Hennie van der Zouw
Hooftmanbank aan de Polderstraat te voorzien van een naambord

ALBLASSERDAM - Het college van burgemeester en wethouders van Alblasserdam heeft op voorstel van de commissie straatnaamgeving besloten de Hooftmanbank aan de Polderstraat te voorzien van een naambord. De onthulling van het bord was op vrijdag 10 mei.

Restanten van gebombardeerde woningen
Het bankje is samengesteld met restanten van woningen in de Polderstraat die door een bombardement in mei 1940 verloren zijn gegaan. De bank is aan het dorp geschonken door de heer T.A. Hooftman, van 1916 tot 1947 huisarts in Alblasserdam. De heer Hooftman was een belangrijke figuur in de Alblasserdamse gemeenschap.

Op het naambord staat de volgende tekst:

Hooftmanbank
"Geschonken door de heer T.A. Hooftman, huisarts te Alblasserdam van 1916 tot 1947. De metselstenen zijn restanten van de gebombardeerde woningen, die op deze plaats stonden tot 11 mei 1940". De onthulling van het naambord, op 10 mei a.s., is één dag eerder dan dat 79 jaar geleden het
bombardement plaatsvond.

Foto's: Joop Aret.Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.