Zaterdag 4 mei: Nationale Dodenherdenking

01 mei 2019
Zaterdag 4 mei: Nationale Dodenherdenking

ALBLASSERDAM - Op zaterdag 4 mei is de Nationale Dodenherdenking in Alblasserdam. Wij herdenken dan alle burgers en militairen die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld in oorlogssituaties en bij vredesmissies zijn omgekomen of vermoord zijn, sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog.

de Gemeente Alblasserdam roept inwoners, bedrijven en instellingen van Alblasserdam op om op zaterdag 4 mei vanaf 18.00 uur tot aan zonsondergang de Nederlandse vlag halfstok te hangen. Ook verzoeken wij iedereen van 20.00 tot 20.02 stilte in acht te nemen.

Het 4 mei comité dodenherdenking Alblasserdam organiseert een herdenking bij het oorlogsmonument in Alblasserdam. Voorafgaand daaraan is een herdenkingsdienst in Landvast. U bent van harte welkom om aan het programma deel te nemen.

Programma:
* 18.30 uur: Ontvangst van veteranen, nabestaanden van veteranen, begeleiders en belangstellenden in Landvast.
* 19.00 uur: Aanvang herdenkingsdienst in Landvast, georganiseerd door de samenwerkende kerken (Werkgroep Herdenkingsdienst 4 mei).
* 19.30 uur: Muziekvereniging Soli Deo Gloria stelt zich op bij het oorlogsmonument in de Polderstraat en brengt passende muziek ten gehore.
* 19.40 uur: Vertrek stille tocht vanaf het Raadhuisplein naar het oorlogsmonument. De stoet wordt voorafgegaan door tamboers van muziekvereniging Soli Deo Gloria. Daarachter komen de kransdragers van de Scouting Alblasserdam. Zij worden gevolgd door de burgemeester, leden van het 4 mei comité, veteranen, leerlingen van basisschool Ds. Joannes Beukelmanschool locatie Rembrandtlaan, leden van het gemeentebestuur, leden van de jeugdgemeenteraad, overige scouts en alle verdere belangstellenden.
* 19.40 uur: Luiden van de kerkklokken.
* 19.50 uur: Aankomst stille tocht bij het oorlogsmonument. Het luiden van de kerkklokken eindigt. Soli Deo Gloria brengt tot tegen 20.00 uur passende muziek ten gehore.
* 20.00 uur: Even voor de klok van de Grote Kerk acht uur slaat, klinkt het trompetsignaal Stilte ter aankondiging van de twee minuten te houden stilte.
* 20.02 uur  Gezamenlijk zingen van coupletten 1 en 6 van het Wilhelmus onder begeleiding van Soli Deo Gloria.
* 20.05 uur: Toespraak door burgemeester Jaap Paans.
* 20.10 uur: Voordrachten door leerlingen van de Ds. Joannes Beukelmanschool.
* 20.15 uur: Kransleggingen door de burgemeester, vertegenwoordigers van de Ds. Joannes Beukelmanschool, de veteranen en de jeugdgemeenteraad. Hierna kunnen ook de overige aanwezigen bloemen leggen. Soli Deo Gloria speelt daarbij koraalmuziek.
* 20.25 uur: Einde van de plechtigheden bij het oorlogsmonument

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.