Tien Koninklijke onderscheidingen in Alblasserdam

27 april 2012
Tien Koninklijke onderscheidingen in Alblasserdam

ALBLASSERDAM - Op vrijdag 27 april 2012 ontvingen tien inwoners van de gemeente Alblasserdam een Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Blase in de burgerzaal van het gemeentehuis.

Hieronder vindt u een overzicht van de gedecoreerden met hun samenvatting van hun activiteiten:

Foto's: Joop Aret
 
De heer H. van der Feest (64) is lid van de Seniorenraad Alblasserdam en diaken van de Hervormde Gemeente Alblasserdam. Tevens was hij algemeen bestuurslid, secretaris en penningmeester van het Cultureel Centrum Landvast. Ook heeft hij zich ingezet voor het Nederlandse Rode Kruis en is hij bestuurslid geweest van de Winkeliersvereniging Makado Alblasserdam.
 
De heer I. Verheij (67) is sinds 1961 de vaste organist van de Gereformeerde Gemeente Alblasserdam. In de jaren 50, 60 en 70 was hij vrijwilliger en later ook secretaris van de Bibliotheek ‘Neem en Lees’.
 
Mevrouw M.C. van der Feest-Kooy (61) is vrijwilliger bij de Stichting Diakonaal Aandachtscentrum Dordrecht voor dak- en thuislozen. Ook is zij vrijwilliger bij het Nederlandse Rode Kruis en zamelt zij geld in voor het Koningin Wilhelmina Fonds. Tevens is zij lid van de Interkerkelijke werkgroep voor familieleden en vrienden van psychisch zieken. Daar begeleidt zij ook een praatgroep. Mevrouw M.C. van der Feest-Kooy is tevens vrijwilliger geweest bij de Stichting Alblasserdam Helpt Albanië! en is diaken geweest van de Hervormde Gemeente Alblasserdam.
 
De heer G. Woudenberg (71) vervult sinds 2001 meerdere functies voor de Historische Vereniging West-Alblasserwaard. Daarnaast leverde hij een bijdrage aan een tentoonstelling in 2005 en hij heeft hij een aantal jaren meerdere boeken geleverd. Tevens was hij lid van de adviescommissie straatnaamgeving van de gemeente Alblasserdam. Van 1970-2011 was hij leider van jeugdclub De Brug, bezoekmedewerker van wijkgemeente 3, ondersteuner van het zendingswerk, bezorger van de collectemunten en bezorger van de kerkbode van de Nederlands Hervormde Gemeente in Alblasserdam.

De heer A. den Boer (71) is penningmeester van de Watersportvereniging d’Alblasserwaerdt, vrijwilliger bij manege Baan, lid en vrijwilliger bij de Rotary Club Rotterdam-Botlek, bestuurslid, penningmeester en voorzitter van de Arresleeclub ‘Glijen en Rijen’. Ook is hij bestuurslid en vrijwilliger bij het CDA, afdeling Alblasserdam. Van 2007-2011 was hij voorzitter van het Oranjecomité Alblasserdam.  
 
De heer C. Brinkman (61) is coördinerend ouderling van de Protestantse Kerk Nederland in Alblasserdam. Tevens is hij oprichter van het Platform Christen Asielzoekers Iran. Daarvoor heeft hij een rapport geschreven over christelijke asielzoekers uit Iran, was hij ouderling-kerkrentmeester en voorzitter van de activiteitencommissie van de Hervormde gemeente in Alblasserdam, voorzitter van de schaakvereniging Papendrecht/Alblasserdam, initiatiefnemer, voorzitter en kerkvoogd van de stichting Hervormd Verenigingsgebouw Andelst, bestuurslid van de stichting voor Protestants Christelijk Basisonderwijs in Andelst en voorzitter van de Dodewaardse Schaakvereniging.   
 
De heer E.C. Schwencke (66) is penningmeester van het bestuur van de Alblasserwaardse Hockeyclub Souburgh. Tevens is hij voorzitter van het bestuur van en vrijwilliger bij de Rotaryclub Kinderdijk. Ook was hij vanaf 1982 voorzitter van de avenues Vocatinel, Club Service en International waar hij zich inzette voor een project gericht op het verbeteren van de watervoorziening en huisvesting van een dertigtal families in een onherbergzaam gebied in Takrouna in Tunesië. Van 1982-1989 was hij bestuurslid van de Alblasserwaardse Hockeyclub Souburgh.
 
Mevrouw W.C. Baan (62) is al jaren actief op het terrein van de paardensport. Ze was begeleider van leerlingen van het Wellant College. Ook was ze vrijwilliger van de Arresleeclub ‘Glijen en Rijen’. Tevens was ze actief lid van de Rijvereniging Beyaert en jurylid bij dressuurwedstrijden.
 
Mevrouw A.G. Brinkman-van de Pol (60) is sinds 2006 maatschappelijk en sociaal ondersteuner en begeleider van een asielzoekersgezin. Tevens is zij vrijwilliger bij de afdeling Alblasserdam/Nieuw-Lekkerland van de NPV, vrijwilliger bij de Wijkgemeente 1 van de PKN-gemeente Alblasserdam (waar zij ook president en bestuurslid was voor de Vrouwenstudiekring) en vrijwilliger bij het Pastoraal Diaconaal Centrum. Andere functies waren: begeleider van deelnemers aan de jaarlijkse vakantieweek van de Hervormde Vrouwenbond, leidster van de Hervormde Zondagsschool Andelst, vrijwilliger bij de afdeling Midden-Betuwe van de Nederlandse Patiënten Vereniging, oprichter en voorzitter van het bestuur van de Zangvereniging ‘Scheppingsgave’ en penningmeester en vrijwilliger bij het Hervormd Verenigingsgebouw Andelst.
 
Mevrouw N. de Vries-Aanen (49) heeft diverse functies bij de Wereldwinkel in Alblasserdam. Daarvoor was zij gymleraar van de gymnastiekvereniging D.S.S, vrijwilliger bij de Fransescoschool en de Pr. Margrietschool in Oud-Alblas en lid van de ouderraad van het Willem de Zwijger College, dependance Alblasserdam.


Foto: Gemeente Alblasserdam

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.