Wiekslag ook volgend seizoen in landelijke b klasse.

25 maart 2019 door Hennie van der Zouw
Wiekslag ook volgend seizoen in landelijke b klasse.

ALBLASSERDAM - Zaterdag werd in zwembad Blokweer de vierde en laatste wedstrijd van de KNZB competitie gezwommen. Vooraf had de Alblasserdamse zwemploeg nog een kleine kans om te promoveren. Er werden zaterdag prima races gezwommen en daardoor kon het nodige eremetaal worden opgehaald en sneuvelden er weer vele persoonlijke records. De 200 vlinder leverde Melvin Prins een gouden plak op en zijn broer Joeri werd derde. Wesley Scheepbouwer zwom naar goud op de 200 rug met een klein pr en Ryan de Laat verbeterde zijn tijd met 4 seconden. Isabel Scheepbouwer en Sofia de Graaf zwommen en klein pr op de 100 vrij. Op de 200 vrij zwom Robin den Ouden naar goud met een pr van 8 seconden.

Bart Tuinenburg werd derde met een pr van 13 seconden en Tygo Zweep werd vierde met een pr van bijna 5 seconden. De 100 school  leverde Leonore Booiman brons op met een pr van  bijna 4 seconden. Op deze afstand zwommen Sophie Buurman, Evi Bol, Dide Provily, Suzanne Brunenberg en Julia Kruithof ook een pr. De 100 rug leverde voor Melvin Prins wederom een goeden plak op nu met een klein pr. De 50 vrij bij de dames senioren was goed voor een Wiekslag podium met Romy de Laat op 1, Nikita Herwig op 2 en Cheyenne Visser op 3. Bij de jongens minioren zorgden Ivo Bot, Julian Kroon, Samgar Oosterwijk, Floris van der Valk, Thijmen Lont en Kees Wassenaar voor de eerste 6 plaatsen, Thijmen Wesdorp werd negende maar zwom wel een vet pr van ruim 13 seconden. 

Bij de meisjes zwom Jasmijn Schoonen naar een mooie derde plaats  en dat met een pr van 7 seconden. Amber kroon zwom met een pr naar plaats 5. Raphaël Booiman zwom naar een tweede plaats en een pr op de 100 rug. Timo Huizer werd met een pr derde en Pim Romeijn kwam met een pr van bijna 7 seconden tot plaats 4. Thierry den ouden werd met een klein pr zesde. Wendy ten Wolde zwom bij de jeugd meisjes naar het goud op de 200 school. Fenna Herwig zwom naar het zilver en Joyce Lodder met een pr naar plaats 5. Na dit programmanummer was er een korte pauze en konden de zwemmers zich opladen voor deel 2.Na de pauze werd gestart met de 50 vrij bij de heren senioren. Melvin prins won goud en Robbert Donk brons. Jeroen Mulder en Heijmen van Vliet zwommen een nieuw pr.

Bij de dames senioren was de eerste plaats voor Cheyenne Visser gevolgd door Romy de Laat. Nikita Herwig werd vierde met een pr. Wesley Scheepbouwer zwom met een pr naar goud op de 100 vrij en Ryan de Laat werd derde.  Goud en een pr werd behaald door Isabel Scheepbouwer op de 200 rug. Bart Tuinenburg kreeg het brons omgehangen na de 100 school. Robin den Ouden en Jens Schout zwommen een klein pr. De 200 vrij leverde een gouden medaille op voor Sophie Buurman met een pr van 5 seconden. Dide Provily werd met een klein pr tweede. Leonore Booiman, Evi Bol, Suzanne Brunenberg, Eva Bot en Julia Kruithof sloten hun race af met een pr. Bij de senioren zwom Cheyenne Visser op de door haar niet geliefde 200 vlinder zowaar een pr van 2 seconden. Ivo Bot werd eerste op de 50 vlinder met een pr gevolgd door Samgar Oosterwijk die ook een pr zwom.

Julian Kroon werd derde. Floris van der Valk werd vierde met een klein pr. Kees Wassenaar en Thijmen Wesdorp zwommen een pr van enkele seconden. Jasmijn Schoonen zwom op de 100 vrij een pr van 9 seconden en werd vierde. Amber Kroon zwom een klein pr en werd vijfde. Raphaël Booiman Zwom met een pr naar het zilver op de 200 school. Pim Romeijn verbeterde zich op deze afstand met 25 seconden en zwom naar brons. Timo Huizer werd met een pr van 19 seconden naar plaats 6. Wendy ten Wolde, Fenna Herwig en Joyce Lodder tekenden voor de eerste drie plaatsen op de 100 rug. Wendy en Joyce zwommen een pr.  De wedstrijd werd afgesloten met een spectaculair 8 x 50 vrij estafette. Melvin Prins ging als zevende te water en bezorgde Wiekslag een minieme voorsprong. Slotzwemster Romy de Laat zorgde met een handlengte verschil dat Wiekslag de overwinning greep.  Wiekslag zwom een uitstekende wedstrijd en zal volgend seizoen opnieuw uitkomen in de B klasse.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.