Boomfeestdag in Park huis te Kinderdijk

08 maart 2016
Boomfeestdag in Park huis te Kinderdijk

ALBLASSERDAM - Woensdag 16 maart 2016 viert de gemeente Alblasserdam de jaarlijkse boomfeestdag. Dit jaar is het thema 'Bomen en bossen'. Leerlingen van groep 8 van basisschool De Boeg zullen samen met wethouder Peter Verheij (Buitenruimte) bomen planten in Park Huis te Kinderdijk aan de Eikenlaan (de laan ligt parellel aan de Van Hogendorpweg ter hoogte korfbalvereniging C.K.C. Kinderdijk).

In het park bevinden zich diverse boomlanen die herinneren aan het oorspronkelijke landgoed. Deze lanen zijn beplant met eiken, elzen en linden. In de loop van de jaren zijn diverse andere soorten tussen de lanen gezet of gegroeid. Deze niet oorspronkelijke soorten zijn weggehaald waardoor ruimte is ontstaat om de eikenlaan te herstellen. Met deze aanplantactie wordt de laan weer in oude glorie hersteld. Iedereen is van harte welkom op de plantlocatie.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.