Start Techniekweek Drechtsteden 2016 met Game On

24 mei 2016
Start Techniekweek Drechtsteden 2016 met Game On

DRECHTSTEDEN - Bedrijven uit de regio laten 1.200 brugklassers kennismaken met technische beroepen Op maandagochtend 23 mei, opende regiobestuurder Bert van de Burgt de Techniekweek Drechtsteden 2016 met Game On. Tijdens Game On op 23 en 24 mei zetten bedrijven uit de regio zich belangeloos in om zo'n 1.200 brugklassers VMBO, HAVO en VWO te laten kennismaken met uiteenlopende technische beroepen. In de Drechtsteden gebeurt veel op het gebied van techniekpromotie. In de Techniekweek worden die activiteiten extra onder de aandacht gebracht en nieuwe verbindingen gelegd.

Game On.
Proefjes, VIP-gasten, interessante bedrijven uit de regio en heel veel brugklassers. Tijdens Game on Drechtsteden op de schaatsbaan van Dordrecht zijn vijf techniekpleinen gecreëerd: ‘Bouw- en installatietechniek’, ‘Maakindustrie’, ‘High Tech’, ‘Energie’ en ‘Chemie-/procestechniek’. De brugklassers zullen veel zien, maar vooral ook doen en ervaren. Zij kunnen bijvoorbeeld gesimuleerd lassen, virtueel machines bedienen, grote jachten ontwerpen en proefjes doen. Leerlingen van het ROC Da Vinci zorgen voor ondersteuning bij ontvangst, bewaking, horeca en ICT. Het event is een initiatief van FME Regio Rijndelta en mogelijk gemaakt in samenwerking met regio Drechtsteden, Otib en Bouwend Nederland.

Deelnemende bedrijven
Onder andere de volgende bedrijven en instanties zijn aanwezig tijdens Game On Drechtsteden: Applus RTD, Bouwmensen Zuid Holland, C3, Cummins, Dolderman, Flowcenter, Installatiewerk ZH, Kemper en Van Twist, Lindor Machine Fabriek BV, Metalent, OTIB, Pon Power BV, Shell, Slob, VAF Instruments, Valk Welding BV en VMB Automation BV.

VIP-gasten
Op de eerste dag van Game On Drechtsteden, maandag 23 mei, hebben verschillende bestuurders uit de regio een bezoek gebracht aan Game On Drechtsteden. Ook regionaal portefeuillehouders Bert van de Burgt, Hans Tanis en Peter Verheij deden mee.

Regionaal portefeuillehouder Arbeidsmarktbeleid Bert van de Burgt: "We hebben veel toonaangevende en innovatieve bedrijven in onze regio. Het is voor hen nu al lastig om in de regio gekwalificeerd technisch personeel te vinden. En de vraag blijft toenemen. Daar liggen dus volop kansen! In de Techniekweek geven we extra aandacht aan initiatieven die ertoe bijdragen dat meer jongeren enthousiast raken over techniek. Zij zijn de professionals van morgen!”

Programma Techniekweek
Ook de rest van de Techniekweek is goed gevuld. Op woensdag 25 en donderdag 26 mei bezoeken verschillende basisscholen uit Hendrik-Ido- Ambacht TechniekDock. TechniekDock is een programma voor leerlingen van groep 7 uit de hele regio. In de Duurzaamheidsfabriek maken zij op een inspirerende manier kennis met maritieme, energie- en productietechniek. Net als bij Game On staat 'zelf doen' centraal. Op donderdagmiddag is er ook een Wetenschap & Techniek Café voor leerkrachten in het basisonderwijs.

Publieksactiviteiten
Behalve voor scholen, is er ook voor het publiek genoeg te doen op het gebied van 'kennismaken met techniek.' Op zaterdag 28 mei is er van 10.00 tot 16.00 uur in de Blauwe Kamer van de stadsbibliotheek Dordrecht een gratis inloop-workshop over robots voor klein en groot. In het Baggermuseum is op zaterdag van 14.00 uur tot 16.30 uur de BaggerPraktijkTuin geopend (niet gratis). En dagelijks is er in Duurzaamheidscentrum Weizigt van alles te leren over de 'weg van het water,' waar ook veel techniek bij komt kijken.

Dare2Cross, Innovatie Award Drechtsteden
Naast techniekpromotie richt de Techniekweek zich ook op het verbeteren van de kennisinfrastructuur en het bevorderen van een innovatief klimaat in de regio. Overheid, onderwijs en bedrijfsleven in de regio zetten hier samen de schouders onder. Het congres Dare2Cross en de feestelijke uitreiking van de Innovatie Award Drechtsteden zijn hier goede voorbeelden van. Vandaar dat in de Techniekweek ook deze twee evenementen extra onder de aandacht worden gebracht.

Foto: Jilke Tanis.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.