Valentijnscadeau voor Stichting Welzijn Alblasserdam: Gebruikte AED krijgt nieuw leven

18 februari 2019 door Hennie van der Zouw
Valentijnscadeau voor Stichting Welzijn Alblasserdam: Gebruikte AED krijgt nieuw leven

ALBLASSERDAM - Op donderdag 14 februari, Valentijnsdag, ontving Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA) een AED-apparaat van Aukes training & advies. Hiermee kwam een lang gekoesterde wens van de stichting in vervulling.

Dimphi van Amen van Named en communicatieadviseur voor Aukes training & advies overhandigde het AED-apparaat aan Jeroen. Jeroen is één van de vijf BHV’ers binnen de SWA. Jaarlijks ontvangt de SWA 2400 mensen op deze locatie, zowel overdag als in de avonduren.

Aukes ontving eerder dit jaar van een klant twee gebruikte AED’s om beschikbaar te stellen aan een vereniging of stichting in de Drechtsteden. De actie werd gepromoot op LinkedIn en Facebook. Hannie de Graaf van de SWA reageerde direct op de gedeelde oproep om zo aanspraak te maken op een van de twee AED’s.

30 keer per dag een hartstilstand
In Nederland worden gemiddeld 30 mensen per dag getroffen door een hartstilstand buiten het ziekenhuis. Plotsklaps hartfalen kan iedereen overkomen. Gemiddeld vindt in 70% van de gevallen een reanimatie plaats direct op de plaats van het incident. Bij de SWA is het dagelijks een in- en uitlopen van vrijwilligers. In de avonden gebruiken verenigingen en stichtingen veelvuldig de verschillende ruimtes in het pand. De aanwezigheid van een AED met zoveel mobiliteit is geen overbodige luxe. Maar het aanschaffen van een AED is kostbaar en daarom is de SWA blij met deze gift.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.