TTVA verliest voorzitter Ralph Faasen

11 februari 2019 door Hennie van der Zouw
TTVA verliest voorzitter Ralph Faasen

ALBLASSERDAM - Nadat alle wedstrijden deze week gespeeld waren, kwam op vrijdagavond het bericht dat TTVA voorzitter Ralph Faasen in een Leidens ziekenhuis is overleden. Ralph heeft uiteindelijk het gevecht tegen longkanker verloren. Ralph Faasen werd 48 jaar. Woensdagavond speelde hij nog een kompetitiewedstrijd in Nieuwland tegen Tavernie. Ralph heeft heel veel betekend voor TTVA. Hij was recht door zee maar deed dit altijd met een groot gevoel voor humor. TTVA zal hem vreselijk missen. Komende week zijn alle competitiewedstrijden afgelast en zullen de leden bij elkaar komen om dit met elkaar te gaan verwerken.

Voor wat het nog waard is, hier toch nog de resultaten van de afgelopen week.

Tavernie 1 – TTVA 1   1e klasse  1-4
Jawel!! De eerste punten als eersteklasser zijn binnen voor TTVA 1. Er werd afgelopen woensdagavond in Nieuwland een ruime zege behaald op Tavernie 1. Ron Kappen startte de avond met een vier games winst op Erwin Scherpenzeel. Ralph Faasen moest daarna in vijf games het hoofd buigen voor Marit Baars. Door een moeizame winst (9-11 in de vijfde game) in het dubbel, kwamen Kappen en Faasen weer op een 1-2 voorsprong. Hierna werd de voorsprong simpel uitgebreid naar een ruime overwinning. Beide wonnen hun tweede enkelpartij van resp. Baars en Scherpenzeel. Een mooie zege dus waar men mee verder kan. Komende maandag kan men de borst weer nat maken in Barendrecht tegen Taveba 2.

TTVA 2 – Tavenu 2   2e klasse  3-2
TTVA 2 boekte een knappe zege op het Numansdorpse Tavenu 2. Zeker gezien het feit dat er met een invaller gespeeld diende te worden. Rien de Heer is tijdens het vissen namelijk door zijn kanis gezakt. En heeft dien ten gevolge een beklemde zenuw in zijn rug. Wim Verschoor verving hem verdienstelijk maar wist niet tot een winst partij te komen. Hij hielp echter wel om samen met Yannick Geerlings het zo belangrijke dubbel binnen te halen. Yannick was in zijn enkelpartijen een klasse apart deze avond. Hij stuurde zowel  v/d Ende als Visser zonder game verlies weer snel naar huis.

Alexandria 9 – TTVA 3   3e klasse  3-2
TTVA 3 begon heel erg goed aan de wedstrijd tegen Alexandria. Door overwinningen van zowel Peter Houmes en Remco Schimmel werd er een snelle 0-2 voorsprong genomen. Het dubbel van Houmes/Schimmel ging hierna in vier games verloren. Dit was eigenlijk het begin van het einde voor TTVA 3, want ook de laatste twee enkel partijen werden verloren.  Remco schimmel had daarin nog de grootste winstkansen, maar ging er nipt in vijf games vanaf tegen Massoud Tahmassian.  Peter Houmes verloor de laatste partij van de avond van oud TTVA speler Frans aan de Wiel.

TTVA 4 – Serve 71  3   4e klasse  5-0
TTVA 4 heeft door deze ruime zege op het Ambachtse Serve 71 de koppositie gepakt. Kees Hummel en Henk Mes bleven beide ongeslagen. Ook het dubbel was een prooi voor de heren. Komende week zal er in de thuiswedstrijd tegen Dordrecht wat meer tegenstand aan de andere kant van de tafel verschijnen.

Salemanders 9 – TTVA 5  4e klasse  5-0
TTVA 5 werd er in Wateringen echt flink van af gespeeld door Salamanders 9. De thuis spelende vereniging verloor slechts twee games tegen de spartelende Ton de Boom en Frank Jaquet. Laatst genoemde was verantwoordelijk voor die twee games die er gewonnen werden door TTVA 5.
TTVA 6 – Dordrecht 11   4e klasse  Uitgesteld

TTVA 7 – DFC 3    5e klasse  5-0
TTVA 7 was misschien wel drie maten te groot voor het arme DFC 3. Alle wedstrijden werden heel erg ruim in drie games gewonnen. Jeroen Veth en Nico Barten hadden dus maar heel weinig genade met de tegenstander die eigenlijk een klasse te hoog is ingedeeld.

Gorkum 5 – TTVA 8   7e klasse
TTVA 8 boekte zijn tweede achtereenvolgende overwinning deze competitie. Arie Sloof met zijn bijna dodelijke backhand pakte beide tegenstanders netjes in drie games in. Jordie Tanzarella liet zich door Fedemma in vijf games de kaas van het brood eten maar won wel van de Geest. Het dubbel van Arie en Ruth Sloof zorgde voor het vierde punt.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.