Isra (0) vindt de Gouden Wikkel. Verrassingspakket voor bibliotheekbaby’s

21 december 2018 door Hennie van der Zouw
Isra (0) vindt de Gouden Wikkel. Verrassingspakket voor bibliotheekbaby’s

ALBLASSERDAM - Lezen en voorlezen is niet alleen heel leuk, maar ook enorm belangrijk voor de taalontwikkeling van een kind. Daarom ontvangen alle kinderen tot 4 jaar het BoekStart-koffertje wanneer zij lid worden van de bibliotheek. Omdat BoekStart dit jaar 10 bestaat, heeft de Bibliotheek AanZet Gouden Wikkels verstopt in de oranje BoekStart-koffertjes. Op 21 december kwam baby Isra (3 maanden) samen met haar moeder haar BoekStart-koffertje ophalen. Dit koffertje is op zich al leuk, maar voor Isra werd het nog leuker. Zij vond namelijk de Gouden Wikkel. Isra kreeg daarom een prachtig prijzenpakket t.w.v. van €50,- uitgereikt in Bibliotheek Alblasserdam. Met dit prijzenpakket wordt het voorleesmoment nog leuker!

De prijsuitreiking
Bibliotheekmedewerker Nasrien overhandigde de prijs aan Isra en haar moeder. Baby Isra lag heerlijk te slapen tijdens de prijsuitreiking, en dus nam mama Hellime het pakket enthousiast in ontvangst. Ze gaat thuis meteen beginnen met voorlezen.

De Gouden Wikkel
Ouders die naar de bibliotheek komen en hun baby lid maken, ontvangen het oranje BoekStart-koffertje. In dit gratis koffertje zitten een paar leuke boekjes en veel handige tips om voorlezen nóg leuker te maken. Tussen 15 oktober en 30 november zaten er een aantal Gouden Wikkels verstopt in de koffertjes. Alle gelukkige vinders, onder wie Isra, hebben een verrassingspakket ter waarde van €50,- gewonnen. Dit pakket werd uitgereikt in de bibliotheek.

Over BoekStart
BoekStart is een landelijk programma dat het voorlezen van baby’s en jonge kinderen bevordert. In het BoekStart-programma werken bibliotheek, gemeente en het consultatiebureau samen. Alle ouders die hun baby lid maken van de bibliotheek krijgen het gratis koffertje. Kinderen die al op een jonge leeftijd in aanraking komen met boeken, ontwikkelen een voorsprong waar ze hun hele leven voordeel van hebben.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.