Top 2000 “In concert” bij Soli Deo Gloria

10 december 2018 door Hennie van der Zouw
Top 2000 “In concert” bij Soli Deo Gloria

ALBLASSERDAM - Zaterdag 8 december organiseerde de Melody Percussion Band van Chr. Muziekvereniging Soli Deo Gloria in een unieke samenwerking met Cover & Mashupband “Mashmerize” en DJ-collectief “DEEJAY4U”: “Top-2000 in concert”.

Het publiek in Landvast kon genieten van een aaneengesloten show met top 2000 hits uit heden en verleden. Het concert was al weken daarvoor uitverkocht en was onderdeel van de feestweek rond het 10 jarig bestaan van Landvast.

De Melody Percussion Band (MPB) is de slagwerkformatie van de vereniging. In een unieke samenwerking met de bandleden van “Mashmerize” werd het publiek onder leiding van dirigent Theo Vet meegenomen op reis door de top 2000. Hoogtepunten uit de show waren o.a. de vertolking van Imagine, zangeres Marjet Duister werd hierbij omringd door jeugdleden van Soli met kaarsjes, dit zorgde voor een bijzondere sfeer in de zaal. Natuurlijk ontbraken de hoogste noteringen van de top 2000 “Bohemian Rhapsody en Hotel California niet aan het programma. De aftherparty werd verzorgd door “Mashmerize” in samenwerking met de Dj’s van DEEJAY4U.

Op deze feestelijke avond was er ook aandacht voor het werk van de voedselbank in Alblasserdam. Voorzitters David van Kwawegen (soli) en Carmen Valk (voedselbank) gingen in de pauze op het podium met elkaar in gesprek hierover, het aanwezige publiek heeft daarna gul gegeven voor de voedselbank. Op een later moment zal er ook namens de organisatie en sponsoren nog een cheque overhandigd worden aan de voedselbank.

Soli Deo Gloria organiseert grote concerten onder de titel “Music and Motion”, zo was in 2010 al eens Pia Douwes te gast bij de verenging en staat in juni 2020 een mega jubileumconcert op de planning van Music and Motion in het kader van het 120 jarig jubileum van Soli Deo Gloria.

Foto: Owen Alblas

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.