Het grootste landelijk jongerenkoor studeert en oefent in onze regio

29 november 2018 door Hennie van der Zouw
Het grootste landelijk jongerenkoor studeert en oefent in onze regio

ALBLASSERDAM / DORDRECHT - Het Hollands Jongerenkoor met 400 leden. Het is het grootste christelijke jongerenkoor van Nederland. Je kunt je opgeven voor dit nieuwe koor.

Het koor studeert in de volgende plaatsen: Terneuzen, Goes, Middelharnis, Alblasserdam, Gorinchem, Capelle a/d IJssel, Kesteren, Barneveld, Nunspeet en Genemuiden en Doetinchem.

Het koor staat o.l.v. Peter Wildeman, Mark Brandwijk: piano, Joost van Belzen: orgel, het orkest o.l.v. Wilhelm Groenendijk. Het koor zingt een combinatie van psalmen, geestelijke liederen en klassieke koorwerken.

Het geeft 8 concerten in het land. Van Goes tot Hasselt. Grote kerken waar het koor zingt zijn verder: Dordrecht, Zaltbommel, Tholen, Kampen, Amersfoort etc. Hoogtepunt is het eindejaarsconcert in de Doelen van Rotterdam waar zo’n 2350 luisteraars aanwezig zijn.

Het koor heeft een eigen orkest: Het Hollands Jongerenorkest. Het koor zal verder een koorreis maken naar de Lichtstad Parijs. Het is een jubileumreis omdat het koor 10 jaar bestaat. Nieuw is het oud-ledenkoor! Kortom, het is een uniek en massaal jongerenkoor.

De leeftijd is vanaf 15 jaar tot maximaal 45 jaar. Bijzondere elementen voor HJK10 zijn te vinden op de website www.hollandsjongerenkoor.nl Hier kun je je ook opgeven voor dit koor. In januari starten de repetities!

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.