Metaalwerkers in regio staken op vrijdag 2 november

31 oktober 2018 door Hennie van der Zouw
Metaalwerkers in regio staken op vrijdag 2 november

REGIO DRECHTSTEDEN - Metaalwerkers in de regio Drechtsteden leggen aanstaande vrijdag 2 november voor een nieuwe 24-uurs staking weer het werk neer.

Wie: Stakende werknemers metalektrobedrijven rond Rotterdam, van o.a. VDL RPI in Hendrik Ido Ambacht, Fokker Papendrecht, Hollandia in Krimpen aan de IJssel, Prysmian Delft, Heerema, FN Steel in Alblasserdam en bij de scheepsbouwers IHC en Damen.
Wat: 24-uursstaking
Waar: Inschrijving stakers bij VDL RPI, Nijverheidsweg 40, Hendrik-Ido-Ambacht
Wanneer: Vrijdag 2 november 2018. Inschrijving stakers van 7.00 tot 9.00 uur.

De medewerkers van diverse metaalbedrijven uit de regio Rotterdam staken vrijdag 2 november opnieuw voor 24 uur. De stakers strijden al maanden voor een goede cao metalektro, net als tienduizenden metaalwerkers door het hele land dit beurtelings doen. De metaalstakingen breiden zich nog steeds uit. Er doen steeds meer stakers mee, ook vanuit nieuwe bedrijven die zich voorheen nog niet bij de stakingen hadden aangesloten.

Strijdvaardige metaalwerkers
Jan Meeder, bestuurder FNV Metaal: ‘Onze leden bij de metaalbedrijven blijven strijdvaardig, tegen de druk van hun bazen in. Ze willen echt een gegarandeerde loonsverhoging en oplossingen die de metaalwerkers vooruitgang bieden. Ze willen hun werk volhouden tot hun pensioen. Zolang de werkgevers niet ingaan op de eisen van de vakbonden, gaan de stakingen overal in Nederland door.’

De stakers van FNV Metaal voeren actie voor onder andere een loonsverhoging van 3,5% per jaar met een bodem van duizend euro en een generatiepact. Ook wil FNV Metaal dat er een einde komt aan de doorgeslagen flexibilisering bij de metaalbedrijven.

De cao metalektro geldt voor ongeveer 150.000 werknemers in het grootmetaal zoals DAF, ASML, Fokker, Siemens, Scania, Thales, IHC en Damen Shipyard.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Dam
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.