Omkijken naar je buren in Alblasserdam

29 oktober 2018 door Hennie van der Zouw
Omkijken naar je buren in Alblasserdam

ALBLASSERDAM - Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA) stimuleert burencontact op allerlei manieren. Eén van die manieren is de ‘Lief & Leed straat’, een nieuwe aanpak waarbij buren nog meer naar elkaar omkijken. Op donderdag 22 november a.s. organiseert de SWA een informatieavond voor belangstellenden.

Tijdens deze informatieavond krijgt u uitleg en informatie over het concept van een ‘Lief & Leed straat’ en alles wat daarbij komt kijken. In het kort betekent het dat buren (meer) naar elkaar omkijken door bijvoorbeeld een bosje bloemen te brengen bij een buur die uit het ziekenhuis komt of een kraamcadeautje te geven als er een kindje in de straat is geboren. Voor deze kleine attenties stelt de SWA jaarlijks een ‘Lief & Leed’ potje beschikbaar. In ‘Lief & Leed straten’ houden bewoners ook een oogje in het zeil op bijvoorbeeld ouderen en geven ze elkaar aandacht als dat nodig is. In elke straat doen bewoners dat op hun eigen manier.

Het idee van ‘Lief & Leed straten’ komt van Opzoomer Mee uit Rotterdam. Daar doen inmiddels ruim zes honderd straten mee en ook in andere plaatsen in het land is het concept succesvol.  In Alblasserdam is het onderlinge contact in veel straten goed, maar het kan in de meeste straten echt nog wel beter. Door ‘Lief & Leed straten’ te introduceren, worden bewoners gestimuleerd dat te verbeteren. De SWA geeft daartoe een klein duwtje in de goede richting, maar uiteindelijk moet het echt van de buren zelf komen. En juist dat maakt dit idee zo mooi.

Als u meer wilt weten over ‘Lief en leed straten’ bent u van harte welkom op de informatieavond die zal plaatsvinden bij de SWA, Cortgene 20 te Alblasserdam van 19:30-21:30 uur. Opgeven voor deze avond of meer informatie opvragen kan via info@stichtingwelzijnalblasserdam.nl. Tijdens de informatieavond krijgt iedere straat die vertegenwoordigd is een leuke attentie om direct mee aan de slag te gaan. Daarnaast maken deelnemers kans op een nieuwjaarsfeest voor de straat. Hierbij geldt: hoe meer mensen uit de straat zich inschrijven, hoe groter de kans.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.