TTVA 1 knokt zich naar fraaie winst

22 oktober 2018 door Hennie van der Zouw
TTVA 1 knokt zich naar fraaie winst

ALBLASSERDAM / DORDRECHT - TTVA 1 heeft zich zelf afgelopen vrijdagavond een uitstekende dienst bewezen, door in Dordrecht de concurrent een stevige oorvijg te geven. Met als hoogtepunt een absoluut krankzinnige dubbelpartij. Men is hierdoor nu weer gedeeld koploper in 2E. Alle andere teams die deze week achter de tafel  verschenen werden allemaal op een nederlaag getrakteerd. Die van TTVA 3 was daarvan wel de pijnlijkste. Na een 1-4 winst in de heenronde werd er nu met maar liefst 0-5 verloren van Kwiek 2.

Dordrecht 4 – TTVA 1            2e klasse        0-5
TTVA 1 deelde afgelopen vrijdagavond een geweldige dreun uit aan concurrent Dordrecht 4. Het ging echt niet altijd even gemakkelijk maar men knokte zich op de belangrijke momenten gewoon langs hun tegenstanders.  Zowel Ron Kappen als Ralph Faasen wisten zich in vijf lange games te ontdoen van de lastige Janine Snoep. Beide wonnen (iets gemakkelijker) ook hun tweede enkel partij tegen Rene Roggeveen. Maar het klapstuk van de avond was wel het dubbel van beide heren. In een zinderend gevecht werd er uiteindelijk met  11-4, 10-12, 12-10, 12-14 en 13-15 (na 10-6 achter) afgerekend met het Dordtse duo. Een zwaar bevochten maximale score dus voor de op kampioenschapskoers liggende heren van TTVA 1. Men staat nu weer samen met Alexandria  met  21 uit 6 op kop in 2E.
Ik had de heren vanmorgen om 0:30 nog even aan de telefoon. Men zat op de terugweg uiteraard goed gemutst in de auto nog na te shaken van de wedstrijd.

TTVA 3 – Kwiek 2            3e klasse        0-5
Win je uit nog met  1-4 en krijg je thuis een oor wassing met 0-5. Dat is wat TTVA 3 dus overkwam in de thuiswedstrijd tegen het Waddinxveense Kwiek 2. De twee jonge knapen aan de andere kant van de tafel waren aanvallend gewoon iets sterker dan Wim Verschoor en Remco Schimmel. Tegen de Rooij wisten ze beide nog wel een vijfde game te bewerkstelligen maar beide keren liep dat dus ook op niets uit. TTVA 3 is hierdoor op de laatste plaats beland en het ziet er dus niet al te best uit voor ze.

Merwestad 4 – TTVA 5            4e klasse        4-1
TTVA 5 speelde afgelopen donderdag in Dordrecht de topper tegen Merwestad 4. Door verlies tegen Stefan Bakker raakte Frank Jaquet al in het begin van de avond zijn 100% score van dit seizoen kwijt. Hij wist echter wel van Menno Tempelaar te winnen. Ton de Boom moest beide tegenstanders feliciteren en ook het dubbel ging in vier games naar Merwestad. TTVA 5 staat nog wel op de eerste plaats maar heeft een wedstrijd meer gespeeld dan de concurrentie. Het gaat daarom lastig worden om die plek te gaan behouden. Maar dit is in het geheel geen schande voor de gepromoveerde heren van TTVA 5. Men presteert tot nu toe namelijk heel erg goed en een eventueel kampioenschap zou dan ook een hele grote verrassing zijn.

Afgelopen vrijdag kwam het bericht dat TTVA 5 er twee punten bij krijgt. De wedstrijd TTVA 5 – Tavernie 1 uit de vierde speelronde die in 3-2 was geëindigd wordt reglementair in een 5-0 zege voor TTVA 5 omgezet. De tegenstander had namelijk een niet gerechtigde speler opgesteld.

TTVA 6 – OTTV 3            5e klasse        2-3
TTVA 6 stevent op de afgrond af. Zeker na het verlies tegen het Oude-Kerkse OTTV 3 staat het gepromoveerde TTVA 6 op een troosteloze laatste plaats. Zowel Nico Barten Als Theo van der Schelling wisten beide van Reginus den Breejen te winnen maar verloren van Rinus Clement. Ook het dubbel ging naar de tegenstander wat dus een 2-3 verlies betekende. Het gat met de veilige vijfde plaats is inmiddels gegroeid naar vier punten en het wordt dus nu al bijna een onoverkomelijke opgave om dit nog te gaan dichten.

Serve 71  5 – TTVA 7            7e klasse        3-2
TTVA 7 verspeelde zijn laatste kans op een eventueel kampioenschap in de wedstrijd tegen het Ambachtse Serve 71. Men had namelijk eigenlijk een ruime overwinning nodig op de koploper in 7C om de aansluiting te behouden. Het liep dus even iets anders. Zowel Jordie Tanzarella als Ruth Sloof wisten te winnen van Remco Verburg. Daniel de Graaff was echter te sterk voor beide TTVA-ers. Het dubbel moest dus de doorslag geven. Jordie en Ruth konden echter niet op tegen het dubbel van de koploper. Er werd in vier games verloren. 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.