Maatregelen na brand bij Lascentrum op Nieuwlandparc

26 oktober 2016
Maatregelen na brand bij Lascentrum op Nieuwlandparc

ALBLASSERDAM / PAPENDRECHT - Na de grote uitslaande brand bij Lascentrum Ridderkerk B.V. op bedrijventerrein Nieuwland Parc gisteravond, is de brandweer vandaag nog druk bezig met nabluswerkzaamheden. De beplating van de ingestorte gevels en het dak worden losgetrokken om zo de laatste brandhaarden gecontroleerd te kunnen blussen.

Deze werkzaamheden kunnen leiden tot wat rookontwikkeling die in de nabije omgeving mogelijk nog te ruiken is. Nadat de brand geblust is, wordt het wegdek van Nieuwland Parc schoongespoten. De verwachting is, dat dit niet voor het eind van de middag zal zijn.

Omleiding naar Nieuwland Parc
In verband hiermee is de Van Wenaeweg tussen de kruising met de Van Hennaertweg en Nieuwland Parc afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via de Van Hennaertweg en de Staalindustrieweg (onderlangs) naar de Staalindustrieweg (bovenlangs) om vervolgens bij de kruising met de Hoogendijk rechtsaf Nieuwland Parc in te rijden. Aan weerszijden van de omleiding staan verkeersregelaars.
De omleiding is in ieder geval vandaag (woensdag) gedurende de gehele werkdag van kracht. De verwachting is dat de weg vanaf morgen weer open kan.

Roetdeeltjes wegspoelen met water en zeep
Tijdens de brand zijn roetdeeltjes uit de rook neergekomen. Deze deeltjes zijn afkomstig van het kunststof dak en zijn volgens de brandweer niet giftig. Ze kunnen gewoon met water en zeep worden weggespoeld. Roetdeeltjes in de openbare ruimte zijn onderzocht en kunnen volgens brandweer geen kwaad.
De gemeente doet er alles aan om de openbare ruimte zo snel mogelijk weer schoon en bereikbaar te krijgen, zodat u als ondernemers zo min mogelijk overlast van de effecten van de brand ervaart.

Wethouder Peter Verheij (Economie) en bedrijvencontactfunctionaris Peter Bakker nemen vandaag  contact op met die bedrijven die onder de rook van de brand lagen om hen persoonlijk te informeren over de maatregelen. Heeft u vragen? Neem dan contact op met Peter Bakker, tel. 078-770 6097 of 06- 53 35 93 52.

Ook OV de Noord staat met raad en daad klaar voor de ondernemers op Nieuwland Parc, u kunt contact opnemen met Dick Bovekerk, tel. 06-53571640.

Foto's zijn van de situatie om ongeveer 13:00 uur op woensdag 26 oktober © H.v.d.Zouw.

Vragen en antwoorden
- Wat is er gebeurd?
Woensdag 25 oktober is om 17.15 uur brand uitgebroken bij Lascentrum Ridderkerk B.V., een groothandel in lasapparatuur op bedrijventerrein Nieuwland Parc in Alblasserdam. De brand is snel opgeschaald naar grote brand. Het pand moet als verloren worden beschouwd. Een naastgelegen pand is nat gehouden zodat het vuur niet kon overslaan. Er is een dikke zwarte rookwolk ontstaan die over de rivier richting Hendrik-Ido-Ambacht ging.

- Zijn er slachtoffers of gewonden gevallen?
Er zijn geen gewonden gevallen. Er waren wel medewerkers in het pand die zelf de brand hebben ontdekt en nog hebben geprobeerd te blussen. Toen de brand daarvoor al te groot bleek, zijn ze het pand veilig uit gevlucht.

- Is de brand onder controle?
De brand is sinds 25 oktober 20.00 uur onder controle. De hele woensdag 26 oktober heeft de brandweer nodig om het pand nog na te blussen. Ingestorte delen van het gebouw moeten worden weggehaald om het smeulende vuur te kunnen blussen. Tijdens het nablussen kunt u nog rooklucht ruiken.
Kijk voor meer veel gestelde vragen op onze website. Deze informatie wordt regelmatig geactualiseerd.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.