Zeer grote brand in Lascentrum Welding & Cutting

25 oktober 2016
Zeer grote brand in Lascentrum Welding & Cutting

ALBLASSERDAM / PAPENDRECHT - Omstreeks 17.00 uur op dinsdagmiddag 25 oktober is er brand ontstaan het gebouw van Lascentrum Welding & Cutting (naast Maat Transport) op het bedrijventerrein Nieuwland Parc op de grens van Alblasserdam en Papendrecht.

Een van de medewerkers gaf aan dat een stellage met kartonnen verpakkingmateriaal in het magazijn vlam had gevat. Binnen 3 minuten stonden alle stellingen in het magazijn in brand en had het vuur het dak al bereikt. Er was geen houden meer aan.

Alle medewerkers hebben gelukkig het gebouw ongedeerd kunnen verlaten.

Een kwartier later stond het gehele gebouw in brand en kwam de brandweer ter plaatse. Meerdere brandweerwagens uit de hele regio werden opgeroepen. De vlammen kwamen meterhoog uit het gebouw en de hitte was op tientallen meters afstand voelbaar.

Op dit moment wordt de brand geblust. De brandweer adviseert om ramen en deuren dicht te houden en de mechanische ventilatie uit te zetten. 

Update 20:30 uur: De brandweer laat het pand gecontroleerd uitbranden. Het nablussen gaat nog een aantal uur duren.


20 minuten later...


Foto: Pieter van den Berg

Foto: Ivar Bierman

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.