TTVA blijft nog steeds keurig op koers

15 oktober 2018 door Hennie van der Zouw
TTVA blijft nog steeds keurig op koers

ALBLASSERDAM - TTVA 1 boekte afgelopen dinsdag een ruime overwinning op Alexandria 9 en blijft op deze manier in de running voor de titel in 2E. TTVA 2 ziet na een lastige wedstrijd tegen Shot 65 3 hun kansen ook groeien op de titel in 3L. Ook TTVA 5 blijft kanshebber in 5J. TTVA 3, 4 en 6 zullen nog wat gas bij moeten gaan geven in de tweede helft van de competitie om aan het eind van de rit niet op de degradatie plaatsen terecht te gaan komen.

TTVA 1 – Alexandria 9   2e klasse  4-1
TTVA 1 blijft heel goed bezig. Nu was het Alexandria 9 wat in Alblasserdam het onderspit moest delven. Ook al stonden er met Boris Dobruskin en Ben v/d Wal twee uitgenaste tegenstanders tegenover hun, TTVA 1 liet zich niet van de wijs brengen. Ron kappen bleef ook nu ongeslagen. Ralph Faasen moest alleen Dobruskin na vijf spannende games feliciteren. Het dubbel van Kappen/Faasen was in vier games te sterk voor de Rotterdammers. TTVA 1 staat nu samen met Dordrecht 4 één puntje achter koploper Alexandria 5. Vrijdag staat in Dordrecht de clash tussen beide op het programma. 

TTVA 2 – Shot 65  3   3e klasse  3-2
Het zag er halverwege de wedstrijd bij een 1-2 achterstand niet zo goed uit voor koploper TTVA 2. Rien de Heer had zijn eerste enkelpartij netjes in winst omgezet tegen Eddy Veth. De dit seizoen nog ongeslagen Yannick Geerlings liep daarna tegen Ben Vos echter tegen zijn eerste verlies partij op en ook het dubbel ging nipt in vijf games naar de mannen uit Zwijndrecht.  Maar het tij keerde gelukkig na het spreekwoordelijke bakkie thee. Rien de Heer won knap van Ben Vos en Yannick wist zijn partij tegen Eddy Veth ook in winst om te zetten. Het ging dus allemaal niet zo gemakkelijk deze avond maar uiteindelijk wist men door puntverlies van de concurrentie toch nog een puntje extra uit te lopen in de stand. 

Alexandria 10 – TTVA 3   3e klasse  1-4
TTVA 3 verraste een ieder met een ruime overwinning bij koploper Alexandria 10. Remco Schimmel boekte zijn eerste twee zeges van dit seizoen en is dus van die hatelijke nul af. Peter Houmes schijnt nu ook de versnelling van zijn nieuwe elektrische fiets gevonden te hebben, want ook hij bleef namelijk ongeslagen deze avond. Het dubbel van beide heren was de enige partij die aan de tegenstander gelaten moest worden.
TTVA 3 kruipt hierdoor weer iets dichter naar de concurrentie toe als het gaat om het ontkomen aan degradatie.  

Boomgaardshoek 2 – TTVA 4  4e klasse  4-1
TTVA 4 is het zich knap lastig aan het maken. Er werd deze week namelijk stevig verloren in Hoogvliet. Alleen Ronald Muskiet wist een partij te winnen van de geneutraliseerde Dordtenaar in Hoogvlietse dienst Ulrich Wijbers. Ab de Groot werd er gewoon twee keer clean afgespeeld. Ook het dubbel van Muskiet en de Groot leverde geen punten op. TTVA 4 staat nu op de één na laatste plaats in de stand. Komende weken zullen er toch echt punten gepakt moeten gaan worden tegen de concurrentie voor degradatie.

TTVA 5 – Sliedrecht Sport 4  4e klasse  2-3
Het zal je maar gebeuren dat bij het handen schudden voor de partij die je moet gaan spelen, de tegenstander tegen je zegt dat hij je van je ongeslagen status af gaat halen en je helemaal gaat molesteren. Het gebeurde Frank Jaquet In de wedstrijd tegen Sliedrecht Sport. Het was Paul Scheffe die deze woorden bezigde en op deze manier Frank dus echt op scherp zette. Nooit zal een overwinning zo zoet gesmaakt hebben voor Frank Jaquet als juist deze. Hij was in vier games gewoon duidelijk te sterk voor deze blaaskaak. Frank bleef ook de rest van de avond ongeslagen. Jeroen Veth moet duidelijk nog een beetje wennen aan een klasse hoger spelen. Hij moest twee keer zijn tegenstander feliciteren. Ook het dubbel van Jaquet/de Boom ging verloren voor TTVA 5. De tegenstander kon het niet opbrengen om op een sportieve manier afscheid te nemen aan het eind van de avond. Zonder nog even handen te schudden en ook maar een woord te zeggen liepen zij na de wedstrijd de zaal uit. Maar geen treurnis voor TTVA 5 want men staat nog steeds eerste, al is dat nu samen met Sliedrecht Sport.

Nileta 1 – TTVA 6   5e klasse  5-0
TTVA 6 had helemaal niets in te brengen bij kampioenskandidaat Nileta 1. De Lekkerlanders walste met groot gemak over Nico Barten en The van der Schelling heen. Men zat dus gewoon heel erg vroeg aan het bier. Het verschil was namelijk wel erg groot tussen een vorig seizoen nog in de 4e klasse spelende de spelers van Nileta 1 en de spelers van TTVA 6 die vorig seizoen kampioen geworden zijn in de 6e klasse.

TTVA 7 – DFC 5    7e klasse  Verplaatst naar 6 november

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.