Thema-avond over veiligheid en vergunningen

08 oktober 2018 door Hennie van der Zouw
Thema-avond over veiligheid en vergunningen

ALBLASSERDAM - In samenwerking met de brandweer, politie, surveillancedienst Alert en Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid (OZHZ) organiseren OV De Noord en de gemeente Alblasserdam donderdag 11 oktober een informatiebijeenkomst over veiligheid en vergunningen. Deze bijeenkomst is gericht op ondernemers.

Brandweer, politie en surveillancedienst Alert geven voorbeelden van wat zij dagelijks tegenkomen, geven tips ter verbetering en beantwoorden vragen.

De Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid (OZHZ) gaat in op het thema Vergunningen. Door het verlenen van vergunningen zorgen zij ervoor dat bedrijfsactiviteiten zo min mogelijk gevolgen hebben voor de veiligheid van bewoners in de omgeving. Dit doen zij door in een vergunning vast te leggen hoeveel en welke stoffen een bedrijf mag verwerken, uitstoten of afvoeren. Maar ook door in de voorschriften vast te leggen welke voorzieningen vereist zijn, zoals bijvoorbeeld brandblusinstallaties en
brandwerende muren of detectieapparatuur.

De bijeenkomst wordt gehouden in de brandweerkazerne en begint om 17 uur met een inloop met soep en broodjes. Wethouder Peter Verheij (Economische zaken) opent het informatieve deel om 17.30 uur. Vanaf 19.45 uur is er gelegenheid tot netwerken en het bezoeken van de stand van de verschillende organisaties die een bijdrage aan het programma leveren.

Aanmelden
Heeft u belangstelling voor de avond? Schrijft u zich dan in via ondernemen@alblasserdam.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.