Kerstwensboomactie Ladies Circle 35 Alblasserwaard groot succes

29 december 2014
Kerstwensboomactie Ladies Circle 35 Alblasserwaard groot succes

ALBLASSERWAARD - Ladies’ Circle 35 Alblasserwaard had dit jaar het initiatief genomen voor een ‘Kerstwensboom-actie’ voor kinderen en gezinnen van de voedselbanken Sliedrecht, Papendrecht en Alblasserdam. Dit in samenwerking met de basisscholen OBS Roald Dahl in Sliedrecht, Rotterdamse Schoolvereniging in Rotterdam, OBS De Viermaster en Chr. Prins Constantijnschool in Papendrecht en het Openbaar Onderwijs in Alblasserdam.

Het doel van deze actie was om kinderen uit gezinnen, die van de voedselbank afhankelijk zijn en weinig tot niets aan Kerst kunnen doen, een extraatje te geven. Zo kan iedereen een Kerstgevoel beleven!

Bij De Viermaster is gekozen om per klas een voedselpakket te laten samenstellen door de kinderen. Op school zijn kerstballen opgehangen in de kerstbomen. Op elke kerstbal staat één levensmiddel vermeld, zoals rijst, aardappelpuree, thee, beschuit, jam, etc. Elke kind heeft een bal uit de boom gekozen en neemt het levensmiddel van huis mee naar school. Deze zelfde actie hebben de OBS Roald Dahl en de Rotterdamse Schoolvereniging gedaan en hiermee hebben zij gezamenlijk zoveel opgehaald dat de 70 gezinnen in Sliedrecht voorzien kunnen worden van een voedselpakket.
Bij Prins Constantijnschool en het Openbaar Onderwijs Alblasserdam is gekozen om ca. twee cadeautjes per klas te kopen. Ook hier zijn kerstballen opgehangen in de kerstbomen in de klas, alleen nu met de leeftijd en het geslacht van het kind erop vermeld.

De kinderen en hun ouders op deze scholen hebben heel enthousiast en hartverwarmend gereageerd en gul gegeven. Totaal hebben we 85 voedselpakketten en ca. 75 cadeaus opgehaald bij de scholen en afgegeven bij de voedselbanken.

Ladies’ Circle 35 Alblasserwaard bedankt alle kinderen en ouders voor hun hulp bij deze mooie actie en wenst iedereen een hele fijne Kerst!

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.