Pand aan West Kinderdijk 375 in de verkoop

21 juni 2018
Pand aan West Kinderdijk 375 in de verkoop

ALBLASSERDAM - Als zich een koper aandient voor het pand aan de West Kinderdijk 375 staat de gemeenteraad positief tegenover de wijziging van de bestemming van de locatie zodat er gewoond kan worden. Dit bleek tijdens de raadsvergadering van dinsdag 19 juni.

Onderzoek naar beste functie
De gemeente Alblasserdam besloot in mei het pand aan de West Kinderdijk 375 te willen verkopen als woonlocatie. Aan dit besluit ging een ruimtelijk-functioneel onderzoek naar een geschikte functie voor het pand vooraf. ,,Uit dit onderzoek blijkt dat een woonbestemming bijdraagt aan behoud en versterking van het karakter van het dijklint. Het zorgt er ook voor dat de verkeers- en parkeerdruk op de dijk niet toeneemt'', aldus wethouder Peter Verheij.

Principe-uitspraak
Om de bestemming wonen mogelijk te maken moet de gemeente een bestemmingsplanwijziging vaststellen. Deze wijziging vindt in een later stadium plaats op verzoek van een kandidaat-koper. Om het pand met de gewenste functie te koop aan te kunnen bieden was wel al een principe-uitspraak van de gemeenteraad over de wijziging van de bestemming nodig.

Verkoop
Het pand aan de West Kinderdijk 375 is eigendom van de gemeente en werd voorheen door de stichting Biggelmee gehuurd. Het pand is sinds het voorjaar van 2017 dicht. De constructieve staat was dusdanig slecht dat de omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid adviseerde het te sluiten. De kosten van herstel bleken zo hoog te zijn dat dit voor de gemeente niet haalbaar was. Daarom is besloten het pand te koop aan te bieden. Het verkooptraject wordt nu voorbereid en start via een tender (verkoop bij inschrijving) op 30 juni 2018. Voor nadere informatie kunnen geïnteresseerden terecht bij Zoomer Makelaardij B.V. info@zoomermakelaardij.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.