Startbijeenkomst Alblasserdam Beweegt

29 augustus 2018 door Josette Huisman
Startbijeenkomst Alblasserdam Beweegt

ALBLASSERDAM - Na een jaar brainstormen, het betrekken van organisaties en het schrijven van een plan, is dinsdag 28 augustus de officiële startbijeenkomst geweest van de nieuwe dienst Alblasserdam Beweegt. Het project is een initiatief van Steunpunt KOEL, Stichting Welzijn Alblasserdam en het ABC-team van de Gemeente Alblasserdam. De bijeenkomst vond plaats in een ruimte binnen het Participand in de vroegere gymzaal van dit gebouw.

Tijdens de startbijeenkomst zijn ongeveer vijftien verschillende partijen verder ingelicht over Alblasserdam Beweegt. Zo is het logo onthuld, de dienst uitgelegd en werden de aanwezige getraind in ‘Motivational interviewing’, onder leiding van huisarts Postema uit Ridderkerk.

Alblasserdam Beweegt begint bij een zorgaanbieder, dit kan bijvoorbeeld de huisarts,  fysiotherapeut of thuiszorg zijn. Wanneer zij constateren dat iemand baat heeft bij meer beweging en dat bewegen diverse kwaaltjes kan oplossen, kunnen zij kiezen voor een beweegrecept in plaats van een recept voor medicijnen uit te schrijven. Met dit beweegrecept kan de betrokkene vervolgens in gesprek met de beweegcoach van het ABC-team. Samen kiezen zij dan een passende activiteit bij een beweegaanbieder die aangesloten is bij het project.

Op zaterdag 6 oktober is er een fittest in Sporthal de Blokweer. Hier kunnen mensen laten meten hoe fit ze zijn en is dit ook direct de start van het verwijzen via Alblasserdam Beweegt. Wilt u als organisatie ook aansluiten bij deze dienstverlening? Neem dan contact op via email. Inschrijven voor de fittest als inwoner kan via www.stichtingwelzijnalblasserdam.nl

Foto: Stichting Welzijn Alblasserdam

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.