Tijdelijk alcoholverbod tijdens Paardenmarkt en Wielerronde

25 juli 2006

ALBLASSERDAM - In verband met de te verwachten extreme weersomstandigheden heeft de burgemeester van Alblasserdam besloten een tijdelijk alcoholverbod uit te vaardigen tijdens de Paardenmarkt en Wielerronde op 26 juli 2006.

Dit verbod houdt in dat er voor 16:00 uur geen alcohol mag worden geschonken of genuttigd op de paardenmarkt en langs het wielerrondeparcours. Na dit tijdstip is de verkoop van alcohol toegestaan.

Dit besluit is ingegeven door de medische risico’s die gepaard gaan met de combinatie van hitte, veel zon en (mogelijk overmatig) alcoholgebruik, waaruit uitdroging kan ontstaan en het risico van flauwvallen in verhoogde mate toeneemt.

Alcohol drijft vocht af, wat elke terrasbezoeker kan merken omdat hij vaker naar de wc moet. Daarom is uitdroging het gevolg. Dorstlessende biertjes bestaan helemaal niet en zeker niet bij grote hitte, waarschuwde vorige week het Nationaal Gezondheidsinstituut NIGZ.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.