zaterdag 22 januari 2022

Alles over Alblasserdam

Doe mee met de Wandeluitdaging

27 december 2021

ALBLASSERDAM - Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA) en het Alblasserdam Beweeg Cultuur (ABC)-Team roepen Alblasserdammers op om, net als aan het begin van dit afgelopen jaar, in januari mee te doen aan een wandeluitdaging: met elkaar vijf miljoen stappen maken.

Veel mensen starten het nieuwe jaar met goede voornemens, bijvoorbeeld om meer te gaan bewegen. De wandeluitdaging die in de maand januari wederom  in Alblasserdam wordt georganiseerd kan wellicht een goede stok achter de deur zijn. Een vaak gehoord advies is om gemiddeld zo’n tienduizend stappen per dag te zetten om gezonder te leven en mogelijk wat kilo’s kwijt te raken. Dit is een mooie stelregel, maar zeker niet voor iedereen mogelijk om dagelijks te halen. Het voornaamste van de Wandeluitdaging is dat iedereen mee kan doen. Elke stap telt namelijk mee om het gezamenlijke doel van vijf miljoen stappen te halen.

Vorig jaar werden meer dan drie miljoen stappen gehaald. Vandaar dat de SWA en het ABC Team er nu een schepje bovenop doen en voor vijf miljoen geregistreerde stappen willen gaan. Onder de deelnemers zullen twee cadeaubonnen van €25,- worden verloot, te besteden bij de lokale middenstand. Deelnemers kunnen van hun gemaakte stappen gedurende de maand januari per week een schermafbeelding of foto nemen en deze vervolgens  mailen naar: h.beugelink@stichtingwelzijnalblasserdam.nl . De gemaakte stappen worden dan centraal verzameld.

Halverwege januari zal op de social media kanalen van de SWA en het ABC-Team een tussenstand bekend worden gemaakt van het tot dan toe aantal gemaakte stappen. Begin februari zal de einduitslag bekend worden gemaakt. Voor meer informatie kunt u terecht bij Harro Beugelink van de SWA via 078-2021220.

 

Lees meer over:

swa wandeluitdaging
Deel dit bericht met je vrienden!