TTVA teams draaien goed mee

19 februari 2018 door Hennie van der Zouw
TTVA teams draaien goed mee

ALBLASSERDAM - Na vier speelrondes in de voorjaarscompetitie tafeltennis kunnen de eerste conclusies al wel getrokken worden. Alle TTVA teams staan op veilige plaatsen in hun poule met TTVA 3 en 7 zelfs op de bovenste plaats in de stand. Ron Kappen, Cor Rijkens, Henk Mes en Nico Barten zijn nog ongeslagen in hun klasse in deze competitie.

NN Rotterdam 2 – TTVA 1  2e klasse 3-2
Het zat er wel degelijk in hoor! Een kleine overwinning in plaats van een kleine nederlaag.  Ron Kappen had geen enkele moeite met zowel  Vliegenthart en Geereats die hij beide in drie games aan de kant schoof. Ralph Faasen had tegen Geereats winstkansen maar wat was het jammer dat die partij nipt in vijf games naar nationale Nederlanden ging. Ook het dubbel ging in vier games naar NN, zodat het dus uiteindelijk uitdraaide op een kleine nederlaag.

TTVA 2 – Shot 65  3   3e klasse 4-1
TTVA 2 herstelde zich goed na de nederlaag tegen Dordrecht. Met een goed spelende Yannick Geerlings die zijn beide enkelpartijen won, werd er een basis gelegd voor een ruime overwinning op het Zwijndrechtse Shot. Rien de Heer liet in zijn eerste partij tegen Eddy Veth in vijf games nog het kaas van het brood eten. Tegen Ben Vos stond het vizier gelukkig wat scherper. Het dubbel van Geerlings/de Heer wist met soms wat onorthodox spel in vijf games het vierde punt binnen te spelen.

Sliedrecht Sport 5 – TTVA 3  4e klasse 1-4
TTVA 3 blijft zijn koppositie goed verdedigen. De spanning zat in het begin van de wedstrijd. Peter Houmes wist in vijf games te winnen terwijl Wim Verschoor juist in vijf games zijn partij moest afstaan. Maar vanaf het gewonnen dubbel  had Sliedrecht Sport niets meer te vertellen. Zowel Wim als Peter wisten hun tweede enkelpartij gemakkelijk te winnen, wat dus een ruime 1-4 overwinning betekende. 

TTVA 4 – Merwestad 5   4e klasse 5-0
Na de tik die men vorige week in Nieuwland te verwerken kreeg herstelde TTVA 4 zich deze week heel erg goed tegen het Dordtse Merwestad.  Remco Schimmel en Ton de Boom waren gewoon heel duidelijk de bovenliggende partij.  Beide heren wisten te winnen van Wijbers en de Jong en waren ook te sterk in het dubbel.  Men staat met  16 uit 4 op een tweede plek in de rangschikking. De komende periode zal er wel zonder Cor Rijkens geacteerd moeten worden. Hij gaat komende week onder het mes om zijn rugklachten te verhelpen.

TTVA 5 – Dordrecht 8   4e klasse 2-3
De heren De Groot en Muskiet brachten wat te weinig in de thuiswedstrijd tegen Dordrecht 8. Alleen Ab de Groot wist een enkelpartij te winnen. Ronald Muskiet die voor een thuiswedstrijd altijd bij zus Ingrid gaat eten kreeg daar deze keer dus patat te eten. Dat bleek dus geen goede bodem voor een topprestatie. Sterker nog Ronald was niet vooruit te branden afgelopen dinsdag avond. Beide mannen wisten nog wel het dubbel te winnen zodat het resultaat tot een kleine nederlaag beperkt bleef.

Smashing 86  1 – TTVA 6  5e klasse 3-2
Een grote stille koude zaal werkt niet echt voor een goede motivatie. Zeker als er in de loop van de wedstrijd ook nog eens een soort van koude mistral opsteekt die tafeltennissen bijna onmogelijk maakt. Men had er echt last van. Henk Mes liet zich er niet door van de wijs brengen. Hij bleef ongeslagen. Gerrit Verhaar kon alleen in zijn eerste partij tegengas geven maar dit leidde niet tot winst. Alleen het dubbel bood nog winstkansen, maar uiteindelijk ging dat in vijf games naar de mannen uit Klaaswaal.

Taveba 9 – TTVA 7   6e klasse 0-5
Nico Barten en Theo van der Schelling verstevigde hun koppositie door een duidelijke en klinkende 0-5 overwinning in Barendrecht. Beide heren bleven dus ongeslagen en ook het dubbel was een prooi voor hun. Met 13 uit 3 staan ze reeds enige punten los van de concurrentie.

TTVA 8 – NTTC 5   7e klasse 2-3
TTVA 8 blijft gewoon regelmatig zijn puntjes binnen halen. Tegen het Nieuwerkerkse NTTC wist Ruth Sloof te winnen van Koole. Samen met wederhelft Arie Sloof wist ze ook in vier games het dubbel te winnen. Jordie Tanzarella gaat ook steeds beter spelen al was dit deze avond jammer genoeg niet voldoende voor een winstpartij. Als hij goed blijft trainen zullen ook voor hem d resultaten beter gaan worden. Een kleine nederlaag dus maar wel met voldoende aanknopingspunten.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.