Carbidschieten tijdens jaarwisseling onder voorwaarden toegestaan

27 november 2017 door Hennie van der Zouw
Carbidschieten tijdens jaarwisseling onder voorwaarden toegestaan

ALBLASSERDAM - De burgemeester heeft besloten om tijdens de jaarwisseling 2017-2018 carbidschieten van 18.00 tot 2.00 uur 's nachts toe te staan. Carbidschieten mag alleen, nadat de gemeente hiervoor toestemming heeft gegeven, op het grasveld aan de Kabelbaan tegenover de carpoolplaats. De gemeente realiseert zich dat mensen daar hun honden uitlaten en vraagt hondenuitlaters begrip voor dit tijdelijke ongemak.

Voorwaarden
Het afsteken van carbid mag onder de volgende de volgende voorwaarden:
- Carbidschieten is alleen toegestaan tussen 18.00 en 2.00 uur s 'nachts.

- Voor de veiligheid van het publiek en de eigen veiligheid mag alleen iemand carbidschieten die ten minste 16 jaar oud is.

- Tenminste één persoon van 18 jaar houdt toezicht op het carbidschieten.
Hij of zij is aanspreekbaar voor de ordehandhavers en niet onder invloed van alcohol en/of drugs.

- Schieten: in een richting die tegengesteld is aan de richting van de dichtstbijzijnde (woon) bebouwing, en waar geen bus deksels of andere gevaarlijke voorwerpen worden weggeschoten. Het gebruik van (voet)ballen of andere afsluitingen gebeurt zodanig, dat daardoor geen schade wordt veroorzaakt.

Vooraf toestemming vragen
Voor het afschieten van carbid op het grasveld aan de Kabelbaan is vooraf toestemming nodig van de gemeente. Tot 23 december 2017 kunt u de heer R. Goedhart, adviseur Openbare Orde en Veiligheid, hiervoor benaderen per mail: r.goedhart@alblasserdam.nl of telefonisch: (078) 7706092.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.