Tafeltennisvereniging Alblasserdam vermorzelt de concurrentie

13 november 2017 door Hennie van der Zouw
Tafeltennisvereniging Alblasserdam vermorzelt de concurrentie

ALBLASSERDAM - Afgelopen dinsdagavond was het TTVA 3 wat korte metten maakte met concurrent Merwestad uit Dordrecht. De 10-0 uitslag was even verbazingwekkend als indrukwekkend. Het ziet er nu wel heel erg rooskleurig uit als het gaat om het kampioenschap in 5G. Het op titel koers liggende TTVA 2 ging flink op de bek in Melissant bij de Treffers. Maar TTVA 2 heeft de kansen nog wel steeds in eigen hand.  Het eerste Duo team moet wel heel erg veel geluk gaan hebben wil men zich nog handhaven in de 2e klasse. De 1-4 nederlaag tegen Vriendenschaar hielp daar niet echt bij. TTVA 1 regulier ging met 6-4 onderuit in Berkel en Rodenrijs.

TTVA 1 – Vriendenschaar 4  2e kl. Duo  1-4
Duo 1 had een overwinning nodig tegen het Goudse Vriendenschaar om nog enigszins een kans op lijfsbehoud te behouden. Het liep echter geheel anders. Waar Ralph Faasen beide tegenstander moest feliciteren wist Ron kappen alleen van Geert van Eijk te winnen en daar bleef het dan ook bij voor Duo 1. Robertjan van den Hoogen van Vriendenschaar was voor beide mannen van TTVA gewoon te sterk. Jammer van het dubbel waarin Kappen/Faasen goed weerstand boden maar uiteindelijk met 9-11 in de vijfde game toch moest capituleren. Een harde 1-4 nederlaag dus met als consequentie dat lijfsbehoud nu wel heel erg moeilijk gaat worden.

TOGB 4 – TTVA 1   3e kl. Regulier  6-4
TTVA 1 kon niet met en positief resultaat naar huis van uit Berkel en Rodenrijs. Al was er thuis nog met 8-2 van deze tegenstander gewonnen, op vreemde bodem is volgens de spelers van TTVA 1 altijd alles weer anders????  Zowel Rien de Heer als Yannick Gerlings wisten toch twee tegenstanders te overmeesteren. Maar daar bij bleef het dan ook bij. Peter Houmes wist eigenlijk geen potten te breken. Ook in het dubbel samen met Geerlings ging men roemloos ten onder. Wat moet je er verder nog over zeggen. Het seizoen van TTVA 1 regulier is een beetje saai en kleurloos.

De Treffers 3 – TTVA 2   4e kl. Regulier  8-2
Kampioenskandidaat TTVA 2 kreeg afgelopen donderdagavond in Melissant een rechtse directe te incasseren. Het thuis spelende De Treffers was gewoonweg veel scherper. In het begin wist TTVA 2 dmv een zege van Wim Verschoor en de winst in het dubbel van Schimmel en Verschoor nog gelijke tred te houden. Maar na het bakkie thee werd TTVA 2 volledig van de tafel geveegd. Alleen Ton de Boom wist nog een keertje een vijfde game te halen, maar dat was dan ook alles. TTVA 2 brengt hier mee zelf de spanning weer terug in de race om de titel in 4A.  Men heeft nu vier punten achterstand op koploper De Treffers. Het positieve is dat men nog wel een uitgestelde wedstrijd te goed heeft tegen laagvlieger Boomgaardshoek. Men heeft het dus nog steeds in eigen hand.

TTVA 3 – Merwestad 2   5e kl. Regulier  10-0
Met slechts één puntje voorsprong in de stand op concurrent Merwestad 2  was het afgelopen dinsdagavond voor TTVA 3 dus zaak om te proberen wat meer afstand te nemen. Na de uitwedstrijd nog met 6-4 verloren te hebben wist men dus wat hun te doen stond. Ronald Muskiet, Jeroen Veth en Henk Mes schoten uiterst scherp uit de startblokken en voor dat iedereen het echt door had stond er een zeer onverwachte als verassende 5-0 tussenstand op de borden. Geconcentreerd en zeer goed spelend wist men dit uiteindelijk naar een maximale score uit te bouwen en dit was niet eens geflatteerd. Alleen het dubbel van Muskiet/de Groot had vijf games nodig voor de winst. Ulrich Wijbers van Merwestad had voor deze avond slechts maar één potje verloren dit seizoen. Deze avond maakte TTVA 3 echter gehakt van hem. Een avond dus die je maar één keer in de paar seizoenen beleeft, met hattricks voor Muskiet, Veth en Mes. TTVA 3 staat nu een geruststellende 11 punten voor op de concurrentie. Men kan bijna met de ogen dicht de laatste twee wedstrijden gaan spelen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.