TTVA teams wacht spannende ontknoping

27 maart 2017 door Hennie van der Zouw
TTVA teams wacht spannende ontknoping

ALBLASSERDAM / DRECHTSTEDEN - Het gaat een spannende ontknoping worden voor TTVA Duo 1 en het reguliere 3e team. Eerst genoemde wist met een ruime overwinning aansluiting te behouden in een loeispannende poule. TTVA 3 wist ondanks een minder resultaat de koppositie weer terug te pakken. TTVA 1 regulier wist flink uit te halen tegen een oude bekende. Voor TTVA 2 is het doek nu definitief gevallen. Zij gaan weer terug naar de 4e klasse. TTVA 4 kwam niet verder dan een puntendeling in en tegen Papendrecht. Het worden dus nog spannende weken voor een tweetal teams.

TTVA 1 – De Beer 2    2e kl.  Duo  4-1
TTVA 1 Duo had punten nodig om gelijke tred te houden in de stand die op dit moment een beetje een krankzinnig beeld geeft. Na deze wedstrijd staan er vier teams op 21 punten op de eerste vier plaatsen. Hierna komt TTVA met 19 punten wat degradatie zou betekenen als dit ook aan het eind van het seizoen zo zou zijn. Wat de wedstrijd van afgelopen dinsdag betreft, wel die was saai, vooral erg saai. De scheidsrechter was de enige die voor wat leven zorgde tijdens een tweetal partijen. De goede man kon het regelmatig niet volgen en telde dan dus ook verkeerd. Alle vijf de partijen werden in drie games verspeeld. Ron Kappen had helemaal geen problemen met de mannen uit Rozenburg. Hij bleef bijna fluitend ongeslagen. Ralph Faasen moest alleen Coppejans feliciteren. Het dubbel van Kappen en Faasen werd ook in no time binnen gehaald. Komende week mag TTVA 1 twee keer aantreden in het kader van een inhaalprogramma. Beide wedstrijden wordt er gespeeld tegen de De Repelear uit Spijkenisse. Dinsdag dus thuis en op vrijdag de uitwedstrijd.

TTVA 1 – DHC 5     3e kl.  Regulier 9-1
TTVA 1 had duidelijk wat goed te maken na de slechte beurt tegen De Sprint van vorige week. Tegen de oude bekende DHC ging het er dus echt dik op. Er waren best partijen bij die tot het gaatje moesten maar zo goed als alles ging de kant van de Alblasserdammers op. Patrick van der Heiden en Yannick Geerlings bleven netjes ongeslagen deze avond. De aan zijn tweede jeugd begonnen zijnde Rien de Heer moest helaas alleen Koen Janssen de hand schudden, na een nederlaag met 9-11 in de vijfde game. Maar Rien staat gewoon nog  altijd op een zeer respectabel  aantal winstpartijen dit seizoen. En o ja!! Het dubbel van van der Heiden en Geerlings werd ook eindelijk weer eens gewonnen. Een grote en goede overwinning voor TTVA 1 die hiermee wel een optie neemt op een tweede plek in de eindstand.

TTVA 2 – Dorrecht 2    3e kl.  Regulier 1-9
Tja wat moet je hier nu van zeggen. De situatie van TTVA 2 is algemeen bekend, ze zijn op dit moment gewoon nog een maatje te klein voor de derde klasse. Maar dan heb je een keer een invaller nodig en die invaller (afkomstig uit de 5e klasse) laat jouw even zien hoe je dus een potje wint in de 3e klasse. Grote hilariteit dus afgelopen donderdagavond toen Jeroen Veth dit huzaren stukje uithaalde. Sjappo voor Jeroen dus, die op de dinsdag bij zijn eigen team ook al twee partijen had gewonnen. Voor de rest waren het Ton de Boom en Cor Rijkens die beide in een enkelpartij nipt in vijf games verloren. TTVA 2 is hiermee definitief gedegradeerd.

TTVA 3 – Merwestad 3    5e kl.  Regulier 5-5
Met wat meer tactisch vernuft had er waarschijnlijk nog wel iets meer ingezeten voor TTVA 3. Ronald Muskiet denkt nog steeds dat hij 25 is en vertikt het dus om zijn spel aan te passen. Iets wat in mindere mate ook geld voor Gerrit Verhaar. Kom op mannen jullie zijn van de AOW, denk is een beetje na!!! Ronald wist in ieder geval twee partijen te winnen. Iets wat ook gold voor Jeroen Veth. Gerrit Verhaar bleef helaas zonder winst. Het dubbel van Muskiet en Verhaar werd wel in winst omgezet zodat er dus een puntendeling op het formulier kwam. Gek genoeg blijft men op de koppositie staan. Dit omdat de concurrentie ook punten liet liggen. Met nog twee zware wedstrijden zal het lastig worden voor TTVA 3 om dit te behouden.

Papendrecht 10 – TTVA 4   6e kl.  Regulier 5-5
Uiteindelijk toch nog een puntendeling na een 4-2 en 5-3 achterstand voor TTVA 4. Zowel Cees Dam als Henk Mes wisten beide twee winstpartijen te boeken. Ze verloren van de toch wel sterke Dennis Dingemans van de Papendrechters. Andre Steenbergen bleef met lege handen staan deze avond. De ultieme partij van de avond was toch wel het dubbel dat door Dam en Mes op een goede tactische wijze werd gewonnen in vijf games. TTVA 4 heeft nog twee thuiswedstrijden om iets aan die vermalendijde vijfde plek te doen.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Dam
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.