Tafeltennisvereniging start voorjaarscompetitie met redelijk succes

28 januari 2017
Tafeltennisvereniging start voorjaarscompetitie met redelijk succes

ALBLASSERDAM - TTVA is afgelopen week weer begonnen aan de nieuwe voorjaarscompetitie en met redelijke succes mag men wel zeggen. Alleen team 4 moest met een nederlaag genoegen nemen. De teams Duo 1 en regulier 1 wisten beide in de eerste ronde een overwinning te boeken.  Het gepromoveerde TTVA 2 wist met een knappe 5-5 thuis te komen. Ook team 3 moest thuis genoegen nemen met een puntendeling. Opvallende zaken waren eigenlijk de blessures van Wim Zanen en Rien de Heer. Maar man van de week was toch wel Peter Houmes (team 1 regulier), die met overmacht een hattrick behaalde in de uitwedstrijd tegen Alexandria. Hieronder een opsomming van alle resultaten.

TTVA 1 – De Treffers 2    2e.kl.  Duo  4-1
TTVA Duo 1 zijn goed gestart met deze ruime overwinning op de Treffers uit Melissant. Ron Kappen wist met alle gemak zijn twee tegenstanders van de tafel te kegelen. Ook Ralph Faasen boekte een goede overwinning op de Mik. Ook het dubbel van de heren werd overtuigend gewonnen. Vier goede punten in de pocket als begin. Tevreden gezichten dus na afloop bij beide heren.

Alexandria 66  9 – TTVA 1   3e.kl.  Regulier 4-6
Met kopman Yannick Geerlings thuis op de bank (wachtend op brekend water), moest TTVA 1 in Rotterdam aantreden tegen Alexandria.  De heren v/d Heiden, Houmes en de Heer pulkte er een verdiende maar kleine overwinning uit. De helft van punten werd binnengehaald door de net van vakantie teruggekeerde Peter Houmes. Het heeft hem goed gedaan zoals de hattrick dus uit wijst. Rien de Heer wist er twee partijen uit te slepen maar moest zijn laatste partij met een verrekt spiertje in de kuit spelen en dat ging dus niet goed. Patrick van der Heiden moet nog even wennen aan zijn nieuwe rubber op zijn backhand. Op dit moment kost dat dus misschien wat puntjes, maar de aanhouder wint. Hij was deze avond goed voor één overwinning.  Jammer genoeg ging het dubbel van Peter en Patrick net naar het duo van Alexandria. Een nuttige overwinning zo aan het begin van het seizoen waarmee TTVA 1 wel verder kan.

Xerxes 4 – TTVA 2    3e.kl.  Regulier 5-5
Het gepromoveerde TTVA 2 leverde in het Rotterdamse Delfshaven een goede prestatie tegen Xerxes 4. In een wedstrijd met een uitermate spannend verloop werden de punten uiteindelijk dus gedeeld. Cor Rijkens die volgens zich zelf niet al te best speelde, moest twee tegenstanderd feliciteren wat in minstens één partij misschien wel niet nodig had geweest. Maar gelukkig waren Remco Schimmel en Ton de Boom wel scherp en zij wisten dan ook beide twee goede overwinningen te boeken. Het dubbel van Rijkens/Schimmel moest in vijf games het hoofd buigen voor het Rotterdamse dubbel. Over het geheel genomen dus kansen op meer dan de 5-5 die nu op de borden verscheen, maar zeker een goed resultaat als start voor de promovendus.

TTVA 3 – MTTV 2    5e.kl.  Regulier 5-5
TTVA 3 had het thuis niet gemakkelijk met de mannen uit Meerkerk. Vooral Richard de Rijk van MTTV was gewoon iets te sterk voor de Alblasserdammers. Zowel Ab de Groot als Jeroen Veth wisten beide twee partijen te winnen. Gerrit Verhaar voegde daar een vijfde nuttige puntje aan toe. Het dubbel van Ab de Groot en Gerrit verhaar wist niet te overtuigen en ging dus ook verloren. Als objectieve toeschouwer denk ik dat er met wat meer verstand wat meer in had gezeten.

VCS 3 – TTVA 4     6e.kl.  Regulier 8-2
Het zat niet mee in Sleeuwijk voor TTVA 4. De wedstrijd was nog geen twee partijen oud toen Wim Zanen reeds op moest geven vanwege een vervelende schouder blessure. Het ziet er naar uit dat hij de komende weken niet inzetbaar zal zijn. Henk Mes speelde de twee TTVA punten binnen. Hij verloor alleen van Piet Delleman in vijf games. Andre Steenbergen speelde bij tijd en wijle best goed maar wist niet tot winst te komen. Een toch wat geflatteerde uitslag dus.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.