Gezellige opening van het nieuwe schooljaar bij het Nokkenwiel

22 augustus 2016 door Hennie van der Zouw
Gezellige opening van het nieuwe schooljaar bij het Nokkenwiel

ALBLASSERDAM - Het team van het Nokkenwiel heeft samen met de MR, team en bestuur flink nagedacht over de reputatie van het openbaar onderwijs, en allerlei speerpunten opgesteld, zoals drama en verkeer, en voor het huidige jaar en het nieuwe schoolplan zullen er weer nieuwe speerpunten beschreven gaan worden..

Het Nokkenwiel is in een rap tempo veranderd:
- Verhuizing van het houten gebouw naar het stenen gebouw van WASKO en 2 klassen. De Peuterspeelzaal komt nu naast de kleutergroepen.
- De school gaat uiterlijk einde volgend schooljaar naar andere schooltijden (continurooster of 5-gelijke-dagen-model)
- Verbouwing van Maasplein, waardoor er gebruik van een grote theaterzaal mogelijk is, en meer veiligheid voor school en WASKO.
- De school gaat in de komende drie jaar Engels in groep 1 t/m 8 invoeren. Volgend jaar al met native speakers, geïntegreerd Engels bij muziek/gym/taal. Het team wordt in Engeland gefaseerd opgeleid met Europese subsidie VTTO.
- Thematische wereldoriëntatie i.p.v. vernieuwing methodes. ICT is daarbij een belangrijk hulpmiddel i.v.m. presentaties van de leerlingen.

Alles is inmideels afgerond. Op de eerste schooldag werd er een act gedaan als teams Maasplein en Boerenpad.

Gabry Rijhoek is leerkracht van groep 6 Boerenpad en zij coördineert Engels 1 t/m 8. Zij is eigenlijk een native speaker, maar niet geboren in Engeland. De school heeft de benodigde expertise dus al in huis. Ook de kleuterleerkrachten zijn zeer enthousiast over Engels voor kleuters.

Jacqueline Marijt is ICT-leerkracht en leerkracht van groep 5/6 Maasplein. Zij implementeert met Branko het werken met (steeds meer) laptops en gaat hiervoor de website van de school grondig aanpassen.

Het team van 't Nokkenwiel heeft het een beetje lastig gehad door directeurswisselingen, maar is nu met passie aan de slag. Na een welverdiende zomervakantie is het team op 15 augustus weer vol enthousiasme van start gegeaan met de voorbereidingen in vernieuwde gebouwen.

Foto's: Joop Aret.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.