Veel minder restafval bij 100 100 100 deelnemers

27 mei 2016 door Hennie van der Zouw
Veel minder restafval bij 100 100 100 deelnemers

ALBLASSERDAM - 100-100- 100.nu, hét project over afval scheiden en afval voorkomen, is op de helft. Na zeven weken afval wegen, tekenen de eerste resultaten zich af. De deelnemers in Alblasserdam wisten hun restafval in de eerste helft van 100-100- 100 te beperken tot gemiddeld 1,9 kilo per huishouden per week. Vergeleken met een gemiddeld Nederlands huishouden is dat echt heel weinig: dat produceert vijf keer zo veel en heeft nog zo’n 10,7 kilo restafval per week.

Waar er minder restafval is, hebben de deelnemers veel meer GFT-afval ingezameld. Met name etensresten scheiden de deelnemers goed. Wethouder Peter Verheij, zelf enthousiast deelnemer aan het project: "Dat is winst voor ons milieu, want hoe meer etensresten er in het GFT zitten, hoe geschikter het is om te vergisten en om te zetten in groen gas."

Afvalpreventie
Nu de eerste helft erop zit, verschuiven we onze focus van afval scheiden naar afval voorkomen. Want afval scheiden is goed, maar afval voorkomen nog beter. Na 9 juli, als de 100 dagen voorbij zijn, worden de exacte resultaten van de afvalstromen die we wegen bekend. Dan weten we ook of het de deelnemers in Alblasserdam door afval voorkomen is gelukt om nog minder afval over te houden.

Online platform
Ook benieuwd hoe makkelijk u afval kunt scheiden en voorkomen? Kijk op het online platform www.100- 100-100.nu. Hier is elke dag iets nieuws te zien of te doen. Volg de deelnemers op het forum, bekijk de video’s en doe uw voordeel met tips over afvalscheiding en afvalpreventie.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.