Voor een dag les in werkplaats of showroom

22 februari 2016 door Hennie van der Zouw
Voor een dag les in werkplaats of showroom

ALBLASSERDAM - Voor de achtstegroepers van alle Alblasserdamse basisscholen was het afgelopen woensdag een heel bijzondere schooldag. Niet hun schoolklas maar de werkplaats van een elektrotechnisch bedrijf, de showroom van een autobedrijf, een staaloven, een scheepswerf of een werkplaats van een hydraulisch bedrijf vormde voor één dag hun 'leslokaal'.

Techniekroute 2016
Tijdens de tweede editie van de Alblasserdamse Techniekroute, bezochten de leerlingen in groepen ieder twee van in totaal twaalf Alblasserdamse bedrijven in de technische sector. Doel was de leerlingen op een aantrekkelijke manier kennis te laten maken met techniek om hen zo te interesseren voor een toekomst in deze branche. Er is grote vraag naar technisch opgeleide jongeren, zeker in deze regio.

Tijdens de bezoeken mochten de kinderen niet alleen rondkijken maar gingen ze ook zelf aan de slag met (technische) opdrachten, uiteenlopend van het besturen van een robot tot het 'testen' van auto's in de showroom.

Dank voor belangeloze inzet bedrijven
Wethouder Arjan Kraijo van Onderwijs, die zelf een deel van de dag meeging, is erg enthousiast over de Techniekroute. Hij roemt zowel het initiatief om basisscholieren op deze manier in contact te brengen met techniek en te laten zien wat werken in de techniek nu écht behelst, als de gastvrijheid van de deelnemende bedrijven.

"Samen met de stuurgroep Techniek in het onderwijs, die deze dag heeft georganiseerd, ben ik de deelnemende bedrijven FN Steel, Valk Welding, Lagersmit, Activeview, E.T.B. De Noord, Scania, IHC Merwede, Netics, PMR Hydraulics, Maat, Ford Wensveen en ConTec bv enorm erkentelijk dat ze dit jaar hebben willen meewerken om van deze dag een succes te maken. Het is echt fantastisch dat deze bedrijven zich wederom belangeloos hebben ingezet en om te zien hoe goed de kinderen het naar hun zin hebben gehad. Zij hebben ervaren dat techniek heel leuk en spannend kan zijn."

Samenwerking tussen bedrijven en scholen bevorderen
Deze inspiratiedag past bij de focus op techniek in het onderwijs, zoals opgenomen in het Arbeidsmarktprogramma Drechtsteden. Daarnaast sluit het aan op de wens van de gemeente Alblasserdam om de eigen technische bedrijven meer in beeld te brengen. De stuurgroep techniek in het onderwijs zoekt steeds nieuwe mogelijkheden om de samenwerking tussen bedrijven en scholen te bevorderen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.