Wiekslagzwemmers blijven verbazen

02 december 2014 door Hennie van der Zouw
Wiekslagzwemmers blijven verbazen

ALBLASSERDAM - Dat Wiekslag aan een goed seizoen bezig is was al bekend en het is dan ook knap dat veel zwemmers zich wekelijks weet te verbeteren. Afgelopen weekend  stonden er 2 wedstrijden op het menu. Zaterdag een driekamp in eigen bad en zondag de sprintkampioenschappen van de regio west in Den Haag. Nikita Herwig, Wesley Scheepbouwer en Ryan de Laat legden beslag op een NJJK ticket op de 50 vrij. Wesley deed dit in eigen bad en Nikita en Ryan in Den Haag. Thomas Verhoeven werd in den Haag sprintkampioen op de 50 school, vrij en vlinder en zwom naar het brons op de 50 rug. Romy de Laat werd sprintkampioenschap op de 50 rug en won zilver op de vrij en vlinder. Nikita Herwig moest snel haar clubtenue weer aantrekken om haar niet verwachte bronzen medaille op de 50 vrij te ontvangen.

Zaterdag werd in eigen bad gestreden tegen DWF uit Sliedrecht en ZPB uit Barendrecht. Voor de jongste selectiezwemmers was dit de eerste wedstrijd in eigen bad. Bij de meisjes geboren in 2004 en later won Suzanne Brunenberg zilver op de 50 rug. Leonore Booiman won haar eerste medailles. Ze won brons op de 50 rug en 50 school. Sophie Buurman zwom naar het zilver op de 50 school. Eva Vliegenthart zwom op de 50 rug een nieuw pr en Dorothea van Groningen, Dide Provily, Yarah van der Aar, Ilse Broens en Saskia Atkari zwommen mooie nieuwe tijden.  Bij de jongens geboren in 2005 en later  won Owen Brandt goud op de 50 rug  en 50 school. Jens Schout won  tweemaal zilver, Kristian Hammerstein won brons op de 50 rug en Rinse Franken brons op de 50 school. Bij de meisjes junioren 1 en later won Wendy ten Wolde goud op de 50 vrij en Celina Brandt het zilver. Op de 50 rug won Isabel

Scheepbouwer zilver en Wendy ten Wolde brons. Joyce Lodder, Susanna Hammerstein, Fenna Herwig, Emma Sok, Floor Deen wisten deze middag één of twee pr’s te zwemmen. Marieke ten Wolde debuteerde tussen deze meiden en deed dat niet onverdienstelijk. Bij de jongens won Raphaël Booiman goud op de 50 vrij en 50 rug. Colin Atkari en Timo Huizer zwommen een nieuw pr.

Deze wedstrijd liet zien dat de toekomst van de wedstrijdploeg er goed uit ziet mede door de grote groep jonge kinderen die door Wiekslag zelf opgeleid zijn. Zaterdag word ronde 3 van de regio west competitie gezwommen. Wiekslag zwemt met de 8 sterkste ploegen in het 50 meterbad van Dordrecht en gaat proberen om in ieder geval plaats 2 te veroveren.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.