Meerdere 100.000ste bezoekers voor Kinderdijk

21 augustus 2013
Meerdere 100.000ste bezoekers voor Kinderdijk

ALBLASSERDAM - De honderdduizendste bezoeker van Kinderdijk was dit jaar niet één persoon. Het waren vijftien personen. Het gezelschap dat samen kwam met de heer Vlasblom uit Nuenen had een arrangement geboekt via de website www.kinderdijk.nl en zodoende was al wat langer bekend in Kinderdijk dat zij de honderdduizendste bezoeker waren. Vroeg dit jaar in vergelijking met andere jaren want het gaat goed in Kinderdijk. Wat later gehuldigd, want ze kwamen pas vandaag op bezoek.
 
Het gezelschap werd verrast door burgemeester Van der Borg van de gemeente Molenwaard.  Samen met Cees van der Vlist, directeur van de Stichting Wereld Erfgoed Kinderdijk (SWEK) verraste hij de groep. Zij overhandigden aan de heer Vlasblom een kadopakket wat te verdelen was onder heel de groep, want wie van hen nu precies de 100.000ste bezoeker was is moeilijk te achterhalen. De kadootjes voor de groep zijn, naast een bos bloemen, taart en vrijkaartjes voor een herhalingsbezoek, artikelen met het logo van Kinderdijk en komen uit de nieuwe winkel van de SWEK in het Bezoekerscentrum.
 
Het gezelschap vindt het erg leuk in Werelderfgoed Kinderdijk. Vooral de rondleiding door de gids van de SWEK is hen bevallen: ‘’Nederland kan trots zijn op de historie die we hebben omtrent watermanagement.’’ Werelderfgoed Kinderdijk telt bijna veertig gidsen en is nog op zoek naar nieuwe vrijwilligers om groepen rond te leiden.
 
Vorig jaar kochten ruim 130.000 bezoekers een kaartje voor Kinderdijk. Dit jaar hoopt de SWEK dat te overtreffen. Een nieuwe website, nieuwe arrangementen, betere marketing, kaartverkoop via Waterbus en andere partners moeten zorgen voor een betere opbrengst. Ook de souvenirwinkel in het Bezoekerscentrum moet extra geld opleveren. Alle opbrengsten van het Werelderfgoed Kinderdijk gaan naar het beheer en het onderhoud van het molengebied.
 
Zoals het er nu naar uitziet gaat Kinderdijk een topjaar beleven. Dat is goed voor de regio en goed voor het Werelderfgoed. Het gezelschap vindt het allemaal geweldig: “We komen zeker terug”.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.