Tafeltennissers TTVA doen zichzelf tekort

09 november 2012
Tafeltennissers TTVA doen zichzelf tekort

ALBLASSERDAM -  Dinsdag 6 november stond er een moeilijke wedstrijd op het programma voor de selectie van TTVA. Er moest een goed resultaat worden neergezet in de thuiswedstrijd tegen het op de tweede plaats staande en moeilijk te bespelen Zoeterwoude. Twee van de drie tegenstanders deze avond waren voorzien van zogenaamd noppenmateriaal op hun badje. Het bleek in de praktijk een lastige klip voor de Alblasserdammers, die regelmatig tijdens de wedstrijd de grip op de tegenstander volledig kwijt waren. Het resulteerde uiteindelijk in een 4-6 nederlaag, waarbij gezegd moet worden dat de heren van TTVA met een klein beetje meer concentratie er meer hadden kunnen uithalen.

Door goede overwinningen van Dick Ansink en Jan Kees van Asperen, een maar nipt verloren partij van Peter van Dijk en een werkelijk puike overwinning in het dubbel van van Asperen en Ansink, stond er bij de pauze een 3-1 voorsprong genoteerd. Vooral het dubbel was een fraaie partij om te zien. Het TTVA koppel begon met een 2-11 verlies in de eerste game maar rolde de tegenstander in de volgende drie games volledig op.

Na het bakkie thee begonnen de geroutineerde tegenstanders uit Zoeterwoude echter uit een ander vaatje te tappen. Met vaak puur verdedigend spel wisten zij de heren van TTVA bij tijd en wijle wanhopig te maken. Het was alleen Peter van Dijk nog gegeven een partij binnen te slepen.  Van Dijk en ook van Asperen gingen beide ook nog een keer onnodig met respectievelijk  9-11 en 8-11 in de vijfde game ten onder. Beide ontbeerde ze de benodigde concentratie om het karwei goed af te maken. Al met al had er dus gewoon meer ingezeten dan een 4-6 nederlaag en het is dus echt doodzonde dat dit er niet uitkwam. Elk punt is namelijk super belangrijk bij het gevecht wat de heren moeten leveren om degradatie te ontlopen.

Komende dinsdag komt Koploper Rijnsoever uit Katwijk op bezoek in Alblasserdam. In de uitwedstrijd werd er een kansloze 9-1 nederlaag geleden. Gezegd dient te worden dat toen kopman Jan Kees van Asperen er niet bij was. Het zal hard knokken worden om er een paar puntjes aan over te houden.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.