Maak een foto over de toekomst van Alblasserdam

11 juli 2012
Maak een foto over de toekomst van Alblasserdam

ALBLASSERDAM - Hoe kan Alblasserdam er ruimtelijk in 2040 uitzien? De gemeente vraagt haar inwoners om tijdens de vakantieperiode foto’s te maken met beelden van hoe zij Alblasserdam in 2040 willen zien. Deze foto’s gaan deel uitmaken van de structuurvisie voor Alblasserdam. Voor de drie meest originele inzendingen is een prijs beschikbaar.

Gaat Alblasserdam investeren in meer banen, meer toerisme of beter wonen? Wat betekent het water voor de toekomst van Alblasserdam? Is het nodig dat de bereikbaarheid van het dorp verbeterd wordt en hoe zou dat kunnen?
De gemeente vraagt u een foto te maken van wat u belangrijk vindt voor de toekomst van Alblasserdam.

Fotowedstrijd
U kunt uw foto voor 1 september 2012 mailen naar ruimtelijkeplannen@alblasserdam.nl. Graag hierbij uw naam, adres en telefoonnummer vermelden. Op de gemeentelijke website kunt u het reglement van de fotowedstrijd lezen.
De meest originele foto’s krijgen een plaats op de gemeentepagina in de Klaroen. 

Interactief
Het college van B&W heeft eind juni de start aangekondigd om een nieuwe structuurvisie te maken: een ruimtelijk toekomstbeeld van het dorp. De structuurvisie wordt gebruikt om bestemmingsplannen aan te toetsen. 

De gemeente gaat dit proces interactief aanpakken. Er komen o.a. bijeenkomsten met de inwoners en maatschappelijke partners, een fotowedstrijd en interviews op straat. Ook de gemeenteraad gaat een actieve rol spelen in dit proces. In september staat de structuurvisie op de agenda van een bijeenkomst voor informatie en opinie (BIO).

In 2013 wil de gemeente de nieuwe structuurvisie presenteren. Deze geldt tot 2040. Dit sluit aan op de structuurvisies van de regio en de provincie die ook gelden tot 2040.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.