Gift voor blindegeleidehonden

27 mei 2009
Gift voor blindegeleidehonden

ALBLASSERDAM - Een prachtige gift van 605 euro, bij elkaar gerend door de kinderen van groep 7 van Het Kompas uit Alblasserdam, werd dinsdagochtend overhandigd aan de KNGF Geleidehonden.

Het initiatief voor de sponsorloop was afkomstig van Maureen van Rumpt. Onlangs moest ze haar spreekbeurt doen. Maureen had het onderwerp KNGF Geleidehonden gekozen. Tijdens haar spreekbeurt was er een blinde man in de klas gekomen: Otto Westerhout. Hij had zijn blindegeleidehond bij zich, die opgeleid is door de KNGF. De kinderen in de klas van Maureen waren zeer onder de indruk van de spreekbeurt en het werk van de blindegeleidehonden. Hierna heeft Maureen een sponsorloop georganiseerd. De hele klas heeft rondjes gelopen om 'De Waal'. Daarna hadden de kinderen een week de tijd om het geld op te halen. Er is door hun klas 605 euro opgehaald. Otto Westerhout was heel blij met de gift. Hierdoor kunnen er meer honden opgeleid worden voor blinden en slechtzienden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.