Laatste lootjes voor TTVA

05 december 2019 door Hennie van der Zouw
Laatste lootjes voor TTVA

ALBLASSERDAM - Afgelopen week werden de laatste wedstrijden verspeeld in de najaarscompetitie. Alleen TTVA 7 had nog een theoretische kans op de bloemen. In Brielle had dan wel met 0-5 gewonnen moeten worden. Reeds na de eerste partij in de wedstrijd was voor hun het doek gevallen. Uiteindelijk is alleen TTVA 1 gedegradeerd uit de 2e klasse. Alle andere teams wisten zich te handhaven in hun klasse.

Sliedrecht Sport 2 – TTVA 1   2e Klasse  5-0
TTVA 1 moest zijn sportieve plicht vervullen in en tegen Sliedrecht. De tegenstander had nog een kleine kans op het kampioenschap en wilde er dus wel voor gaan. Yannick Geerlings en Henk Mes kregen heel wat kansen op een beter resultaat maar wisten die even zoveel keer niet te benutten. Yannick liet tegen Bas Lichthard een 0-2 voorsprong door de vingers glippen. Henk Mes kon een 1-2 voorsprong tegen Kai Zinken niet in veilige haven brengen. Ook het dubbel had eigenlijk precies het zelfde patroon. TTVA kwam met 1-2 voor maar ging nogmaals de bietenkar op. Het is voor TTVA 1 wel het verhaal van dit seizoen. Gewoon maar heel snel vergeten en op naar het volgende seizoen.

TTVA 2 – NN Rotterdam 2   3e Klasse  2-3
TTVA 2 speelde eigenlijk helemaal nergens meer om. Dat was bij de tegenstander wel anders. Die had nog volop kansen op het kampioenschap. Remco Schimmel speelde goed en won van Tromp gemakkelijk in drie games. Tegen Mol had hij een 2-0 voorsprong maar wist die niet over de streep te trekken. Peter Houmes liet op de zelfde manier Tromp ontkomen en verloor ook van Mol in drie games. Het dubbel was eigenlijk de beste partij van de avond. Houmes en Schimmel lieten Mol en Tromp kansloos. Een klein verlies dus voor TTVA doet hun eindigen in de middenmoot in 3B.

TTVA 4 – Taverzo 10    4e Klasse  3-2
Beren en andere dieren gaan normaliter rond deze tijd beginnen aan hun winterslaap. Wel Ronald Muskiet en Ab de Groot zijn nu pas wakker geworden. Het hele seizoen was het vrij matig maar sinds vorige week is er iets ergens in geschoten lijkt het wel. Ook deze week tegen kampioen Tavaerzo 10 uit Zoetermeer hielden de heren de winst netjes in Alblasserdam. Taverzo was opgekomen in de sterkste opstelling dus dat kon ook al geen reden zijn. Ab de groot wist beide tegenstanders te kloppen. Ronald muskiet won één partij. Het dubbel ging jammer genoeg de kant op van Taverzo. Ik denk dat het devies voor volgend seizoen is om eens wat eerder te beginnen met de training.

TTVA 6 – Merwestad 3    5e Klasse  3-2
Nico Barten was ook deze week weer goed voor twee overwinningen in de thuiswedstrijd tegen Merwestad 3. De tegenstander had een goed resultaat nodig om niet te degraderen. Hun lot werd dus door TTVA 6 bezegeld. Cornelis Baan wist geen potje te pakken. Alleen het dubbel van Nico Barten en Gerrit Verhaar werd nog wel gewonnen.  TTVA 5 is er gewoon netjes ingebleven in 5D.

De Sprint 6 – TTVA 7    6e Klasse  4-1
TTVA 7 had eigenlijk een 0-5 score nodig om nog kampioen te kunnen worden. Dit bleek wat te veel gevraagd deze avond. Is in het geheel niet erg als je je bedenkt dat ze vorig seizoen gepromoveerd zijn naar de 6e klasse.  Nu als nummer twee mogen ze zich gewoon heel erg trots voelen op dit resultaat. Ruth en Arie Sloof en Jordi Tanzarella hoeven dus eigenlijk niet te treuren. In deze laatste wedstrijd wist alleen Ruth Sloof een enkelpartij te winnen en zo dus de spreekwoordelijke eer te redden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.