Christelijke Gereformeerde Kerk gaat deuren sluiten

25 november 2019
Christelijke Gereformeerde Kerk gaat deuren sluiten

ALBLASSERDAM - De Christelijke Gereformeerde Kerk (CGK) aan de Waalsmondelaan wordt opgeheven. De gemeente, die ruim zeventig leden telt, ziet zich genoodzaakt de deuren te sluiten. De classis Dordrecht zal de kerkenraad begeleiden

Dat blijkt uit de classesverslagen in het vrijdag verschenen nummer van De Wekker, het orgaan van de Christelijke Gereformeerde Kerken.

Geschiedenis
Onze gemeente is gesticht op 17 februari 1967. De gemeente is ontstaan vanuit de Christelijke Gereformeerde Kerk (Elimkerk) van Papendrecht. Het allereerste begin van de gemeente werd gevormd door een vijftiental gezinnen die de behoefte hadden om binnen Alblasserdam diensten te houden. Dit was in 1957.

Het begon met één dienst in een zaaltje van het Wilde Wout gebouw. Vanaf 1965 werd gebruik gemaakt van het gebouw van de Baptistengemeente en werden er twee diensten per zondag gehouden.

Doordat de parochie van de Rooms Katholieke Kerk een nieuw gebouw in gebruik nam, kwamde gemeente in de gelegenheid ons huidige kerkgebouw aan de Waalsmondelaan te kopen. Dit heeft ertoe geleid dat het een zelfstandige gemeente werd.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.