TTVA met goede moed van start

16 september 2019 door Hennie van der Zouw
TTVA met goede moed van start

ALBLASSERDAM - Na een turbulente periode is TTVA gestart met de nieuwe najaarscompetitie. Pas halverwege juli was duidelijk dat de tafeltennisvereniging in de vorm van MFC Maasplein een nieuw onderkomen had gevonden. Tegenstanders en gasten kunnen weer netjes worden ontvangen nu ook het gebruik van kantine en keuken is geregeld. Nog niet alles is afgehandeld maar TTVA is positief gestemd dat dit op korte termijn ook zijn beslag gaat krijgen. TTVA 2 en 5 beten deze week dus de spits af met hun thuiswedstrijden in de nieuwe zaal. Beide boekte een goed resultaat dus als dit wat mag zeggen over de toekomst? Wel wie zal het zeggen.

Tavenu 2 – TTVA 1   2e Klasse  3-2
TTVA 1 toog afgelopen maandag naar Numansdorp voor de opening van de najaarscompetitie. Het ging allemaal niet van een leien dakje. Zowel Yannick Geerlings als Henk Mes wisten bij benadering hun normale niveau niet te halen. Yannick wist in zijn eerste partij nog wel onder de geweldige service druk van Marcel van de Ende uit te komen en in vijf games te winnen. Henk Mes werd door de zelfde persoon volledig van de tafel geserveerd, iets wat hem niet vaak gebeurd. Zowel Geerlings als Mes verloren hun partij van Eddy Visser. Henk zat nog het dichts bij een overwinning, hij verloor met 11-8 in de vijfde game van Visser. Het tweede puntje voor TTVA 1 kwam op de borden door winst in het dubbel. Zoals gezegd liet het niveau nog al wat te wensen over. Er werden simpelweg te veel fouten gemaakt. Komende week in de thuiswedstrijd tegen Gorkum 1 zal het gewoon beter moeten.

TTVA 2 – Overschie 4   3e Klasse  3-2
TTVA 2 was het team wat afgelopen maandag als eerste zijn competitie mocht starten in het nieuwe onderkomen van TTVA. Men moest het opnemen tegen vader en dochter Amini  van Overschie. Pa eigenlijk te sterk en dochter wat te zwak voor deze klasse. Als tegenstander weet je dan dat de sleutel voor de winst dus in het dubbel ligt. Wim Verschoor en Peter Houmes verloren dus ook beide van Pa Amini maar wisten beide wel te winnen van dochter Amini. Zoals gezegd vormde het dubbel dus de beslissing deze avond. Wim en Peter wisten deze keurig in winst om te zetten en dus ook de wedstrijd met 3-2 naar zich toe te trekken.

TTVA 4 – Salamanders 11  Verplaatst naar 21 oktober

TTVA 5 – Alexandria 66 14  5e Klasse  4-1

Een rumoerig begin voor TTVA 5 in hun thuiswedstrijd tegen Alexandria 66.  Ton de Boom liet namelijk heel goed merken dat hij niet tevreden was met zijn spel en verlies in zijn eerste partij. Als hij had geweten hoe het die avond af zou lopen had hij misschien wel wat minder in de bus geblazen. Maatje Frank Jaquet wist namelijk zijn twee enkels te winnen en ook Ton zelf won zijn tweede enkelpartij. Het gewonnen dubbel, wat toch wel enigszins verrassend was, zorgde voor een keurige 4-1 eindstand. TTVA 5 zou het ver kunnen schoppen dit seizoen als men het hoofd er bij houd. 

DFC 1 – TTVA 6   5e Klasse  3-2
TTVA 6 ging op bezoek bij het sterke DFC 1 in Dordrecht. Nico Barten liet zich niet van de wijs brengen en won beide enkelpartijen. Meestal is Jeroen Veth ook wel goed voor een puntje maar deze avond verrassend dus niet. Hij moest beide tegenstanders feliciteren. Ook het dubbel ging jammer genoeg verloren en men bleef dus steken op een 3-2 verlies.

NTTC 6 – TTVA 7   6e Klasse  1-4
Het gepromoveerde TTVA 7 ging (gedeeltelijk) stijf van de spanning richting Nieuwerkerk a/d IJssel. Hoe zou het gaan lopen in die eerste wedstrijd in een hogere klasse. Het ging eigenlijk heel erg goed. Arie Sloof (in verkeerde outfit) had weinig problemen met beide tegenstanders en ook Jordi Tanzarella (ook in verkeerde outfit) wist een partij te winnen. Arie wist samen met ega Ruth ook het dubbel te beslissen in het voordeel van TTVA 7. Hele knappe prestatie dus en dit is ook gewoon erg lekker als buffertje richting de rest van het seizoen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.