Moeizame competitiestart voor TTVA teams

04 februari 2019 door Hennie van der Zouw
Moeizame competitiestart voor TTVA teams

ALBLASSERDAM - Nu de Champagne flessen leeg zijn vanwege de viering van het 50 jarige bestaan van TTVA, was het voor sommige spelers weer moeilijk opstarten zo bleek in de eerste speelronde van de nieuwe voorjaarscompetitie. Vijf nederlagen en slechts drie krappe winstpartijen vielen er op te tekenen. Het gepromoveerde 1e en 2e team kregen de hardste klappen.

TTVA 1 – Taverzo 3 (1e klasse): 0-5
TTVA 1 kwam er al in de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen achter wat het verschil is tussen eerste en tweede klasse.  Men had namelijk heel erg weinig te vertellen tegen Taverzo 3 uit Zoetermeer.  De heren Koetsier en Verhaegen waren dus wat te sterk voor Kappen en Faasen. Alleen eerst genoemde wist tegen Verhaegen nog wel een vijfde game af te dwingen maar dat was het dan ook wel. De heren van TTVA 1 zullen er een tandje bij moeten gaan steken. In de uitwedstrijd tegen Tavernie 1 van komende week liggen er misschien meer kansen.

Sorry 1 – TTVA 2: (2e klasse): 4-1
Ook TTVA 2 moest ervaren dat promoveren niet altijd direct een garantie is voor een goed resultaat. In Oud-Bijerland ging men hard onderuit tegen Sorry 1. Het was Yannick Geerlings die wist te winnen van Stuivenberg maar tegen de Jong ging hij er maar net af met 12-10 in de vijfde game. Rien de Heer moet zijn vrije tijd maar gaan besteden aan trainen want hij werd door zowel Stuivenberg als de Jong in vier games naar huis gestuurd. Laten we over het dubbel maar zwijgen want dat was geen verheffende vertoning van de Heer en Geerlings. Volgens Geerlings lag dit aan het slechte licht!!!!

TTVA 3 – NTTC 2 (3e klasse): 1-4
Het Nieuwerkerkse NTTC 2 was wat te sterk voor TTVA 3. Remco Schimmel won van den Hoedt en ging tegen Jasperse nipt in vijf games ten onder. Peter Houmes was niet echt vooruit te branden. Hij maakte simpel weg te veel fouten om echt een kans te maken in zijn enkel partijen. Het dubbel met Peter en Remco was snel in drie games voorbij. Al moet in alle eerlijkheid wel worden op gemerkt dat Remco hier weinig aan kon doen.

Gorkum 3 – TTVA 4 (4e klasse): 2-3
Na een totaal gemiste start van de wedstrijd wisten Kees Hummel en Henk Mes toch nog langs Gorkum 3 te geraken. Zowel Hummel als Mes verloren hun eerste enkelpartij. Het dubbel zorgde echter voor de omslag in de wedstrijd. Die ging namelijk gemakkelijk in drie games naar TTVA 4. Hierna won Hummel in een slim gespeelde partij van van den Akker in vier games. De laatste partij van de avond was eigenlijk de meest spannende van allemaal. Henk Mes wist een 0-2 achterstand weg te werken en na een 8-4 achterstand in de vijfde game alsnog te winnen van Joel Scheurwater.

TTVA 5 – De Sprint 2 (4e klasse): 3-2
Het Brielse De Sprint boot gedegen tegenstand afgelopen dinsdagavond aan TTVA 5. Na winstpartijen van de Boom en Jaquet wisten de mannen uit Brielle weer terug te komen in de wedstrijd door het dubbel te winnen. Hierna verloor Ton de Boom van van der Horst. Frank Jaquet moest dus in de laatste partij van de avond de hete kolen uit het vuur gaan halen. Hij deed dit op zijn wel bekende manier. Kont naar achteren en gewoon alles terug brengen. Het leverde dus de verdiende wist van de wedstrijd op en voor Frank dus een ongeslagen status (bij TTVA een heel belangrijk gegeven).

Drivers 4 – TTVA 6 (4e klasse): 4-1
Ronald Muskiet en Ab de Groot konden het niet bolweken in Hardinxveld tegen Drivers 4. Alleen Ab de Groot wist van Raymond de Wit te winnen en daar bleef het dan ook bij. Ronald Muskiet gaf tegen Damir Avdic In zijn eerste partij nog even een 2-1 voorsprong weg. Dit gebeurde ook in het dubbel wat Muskiet en de Groot speelde. Sint Nicolaas is al lang voorbij hoor heren van TTVA 6!!!

Gorkum 4 – TTVA 7 (5e klasse): 2-3
Het was Jeroen Veth die TTVA 7 in Gorkum toch nog enigszins op de been hield. Hij wist beide enkelpartijen te winnen, al ging dat tegen Tilly de Jong niet al te gemakkelijk. Gerrit Verhaar wist alleen tegen dezelfde de Jong een game te winnen. Het dubbel was de spannendste partij van de avond. Verhaar en Veth moesten Hier in helaas na 12-10 in de vijfde game het hoofd buigen.

TTVA 8 – HTV 3 (7e klasse): 3-2
Jordi Tanzarella en Ruth Sloof wisten beide van Verhaar te winnen maar gingen ook beide ten onder tegen Bram Bongers van HTV. Ook hier gaf het dubbel uiteindelijk de doorslag voor de winst van de wedstrijd. Ruth en Arie Sloof waren hier in te sterk voor het dubbel uit Hoornaar.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.