TTVA 2 heeft nog twee puntjes nodig

19 november 2018 door Hennie van der Zouw
TTVA 2 heeft nog twee puntjes nodig

ALBLASSERDAM - Na een moeizame 2-3 winst in Dordrecht tegen DFC 1 heeft TTVA 2 in de laatste speelronde nog twee puntjes nodig voor het behalen van het kampioenschap in 3L. Aanstaande maandag zal dit nog lastig genoeg worden tegen Shot 65 in Zwijndrecht. TTVA 1 gaat naar alle waarschijnlijkheid een keurige tweede plek veiligstellen. Deze week won men van De Sprint uit Brielle. TTVA 3 en 6 zijn zo goed als gedegradeerd.

TTVA 1 – De Sprint 1   2e klasse  3-2
Pruttelend en proestend traden Ron Kappen en Ralph Faasen afgelopen dinsdag aan tegen pa en zoon Olsson van het Brielse De Sprint. Ron kappen had het door wat gebrek aan lucht al direct lastig in zijn eerste partij tegen Olof Olsson, maar wist toch nog in vijf games te winnen. Daarna ging Ralph Faasen er in drie games af tegen Steven Olsson. Het dubbel van Kappen en Faasen werd keurig in drie games in winst omgezet. Na de thee was het Ron Kappen die voor het derde punt zorgde door over Steven Olsson heen te walsen. In de laatste partij van de avond kwam Ralph Faasen tegen Pa Olof Olsson nog sterk tot 2-2 terug na een 0-2 achterstand. Jammer genoeg kon hij het net niet afmaken. De vijfde game was net wat te veel gevraagd.  Voor TTVA 1 is met nog één speelronde te gaan de tweede plaats in 2E het hoogst haalbare geworden. Gewoon een heel net resultaat.

DFC 1 – TTVA 2    3e klasse  2-3
Om kampioen te worden heb je soms ook wat geluk nodig. Dat geluk had TTVA 2 deze avond in Dordrecht. Rien de Heer kan er over mee praten. Hij had het deze avond namelijk aan zijn kont hangen. Hij won van zowel  John Kirchoff als van Stefan Legrand. Tegen laatst genoemde in een hele gekke partij met 10-12 in de vijfde game. In alle drie zijn gewonnen games liet zijn tegenstander hem van een grote achterstand terugkomen. Een soort Houdini act zeg maar. De van vakantie terugkerende Yannick Geerlings wist alleen van Legrand te winnen. Ook het dubbel ging voor TTVA 2 verloren. Zoals gezegd heb je af en toe wat geluk nodig wil je kampioen worden. Rien de Heer zal tot zijn dood echter volhouden dat hij dit heeft afgedwongen. Men heeft komende week tegen Shot 65 3 in Zwijndrecht waarschijnlijk voldoende aan een 3-2 nederlaag om toch de titel in 3L te pakken.

TTVA 3 – NN Rotterdam 3  3e klasse  2-3
Wim Verschoor en Remco Schimmel troffen in Nationale Nederlanden een lastig te bespelen tegenstander. Maar beide wisten er wel een winstpartij uit te halen. Wim was te sterk voor George Fat en Remco won van Hein Geeraeds.  Jammer genoeg ging het dubbel van verschoor en Schimmel verloren tegen het slimme en uitgenaste duo uit Rotterdam. Alleen met een mirakel kan TTVA 3 degradatie nog ontlopen in de laatste speelronde.

Flamingo’s 1 – TTVA 4   4e klasse  3-2
TTVA 4 moest vrijdagavond moeite doen om de benen bij elkaar te houden. De speelvloer in Gouda was van dien aart dat aanvallend spelen een onmogelijkheid was. Zowel Ronald Muskiet als Henk Mes hadden hier echt flink last van. Maar door wat meer op controle te spelen werd de schade redelijk beperkt gehouden tegen aanstaand kampioen Flamingo’s. Beide wonnen ze van Lau de Man en beide verloren van peter Ernst. Een goed dubbel spelen was op deze gladde vloer voor TTVA 4 echt gewoon onmogelijk. Komende week zal er thuis tegen Boomgaardshoek gewoon gewonnen moeten worden om degradatie te ontlopen. Maar dan nog is men afhankelijk van andere.

DFC 3 – TTVA 5    4e klasse  0-5 Inhaal wedstrijd
TTVA 5 was in Dordrecht veel te sterk voor rode lantaarn DFC 3. Ton de Boom en Frank Jaquet keerden dus met de volle buit aan het eind van de avond weer huiswaarts. Noorlander en Hoogmoed van DFC 3 konden het simpel weg niet bolwerken tegen Ton en Frank. Er is maximaal nog een tweede plek in de eindstand te behalen. Al zal er dan komende week wel afgerekend dienen te worden met Sliedrecht Sport. 4. Voor promovendus TTVA 5 zou dit een geweldig resultaat zijn.

Tavernie 1 – TTVA 5   5e klasse  4-1
TTVA 5 kwam afgelopen donderdag wat tekort in Nieuwland. Alleen het dubbel van Frank Jaquet en Ton de Boom leverde een puntje op.  Mia Alting en Arjan Kros waren in de enkelpartijen simpelweg een maatje te groot voor Jaquet en de Boom.

Trefpunt 4 – TTVA 6   5e klasse  3-2
TTVA 6 gaat afscheid nemen van de 5e klasse, zowel is nu wel duidelijk. De twee goede winspartijen van Nico Barten deze avond ten spijt, zijn er simpelweg te weinig punten gepakt de afgelopen speelrondes. Ook Theo van der Schelling kon hier geen verandering in brengen. De laatste speelronde gaat dus eigenlijk helemaal nergens meer om voor TTVA 6. Nileta 1 en Het Centrum 2 gaan uitvechten wie er kampioen gaat worden in 5J. Wat wel opgemerkt kan worden is dat TTVA 6 als promovendus jammer genoeg in een nog al sterke poule terecht is gekomen. In zo’n eerste seizoen een klasse hoger spelend moet je daar ook wat geluk mee hebben.

TTVA 7 – Dordrecht 14   7e klasse  1-4
TTVA 7 speelde voor de laatste kans op een eventueel kampioenschap en dat was wel een beetje te zien. Soms zijn zenuwen een slechte raadgever. Men had een 4-1 winst nodig maar het werd het omgekeerde. Het begon nog wel goed met een winstpartij van Jordie Tanzarella op Hoedemans. Jammer genoeg stopte hier dus de productie. Zowel Jordie als Ruth Sloof verloren beide nipt nog een partij in vijf games. Ook het dubbel van Arie en Ruth Sloof kon niet op tegen het Dordtse duo. Men kan komende week nog een tweede plek in de stand gaan veilig stellen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.