TTVA houdt het Spannend

09 april 2018
TTVA houdt het Spannend

ALBLASSERDAM - Door een 5-0 winst in de thuiswedstrijd tegen Dordrecht heeft TTVA 4 zich verzekerd van een toetje in de laatste speelronde van de tafeltennis competitie. Er zal dan een bezoek gebracht gaan worden aan koploper Nileta 2 in Nieuw-Lekkerland. Men zou eventueel met een 2-3 overwinning nog  voor een kampioenschap kunnen zorgen.  Dit wordt komende dinsdagavond dus een spannende aangelegenheid. Ook TTVA 2 en 3 boekte goede resultaten de afgelopen week. TTVA 5 moest de zege aan Dordrecht laten.

TTVA 2 – Gorkum 2  3e klasse 3-2
Voor TTVA 2 staat er helemaal niets meer op het spel. Men gaat waarschijnlijk eindigen op een tweede plaats in de stand. Yannick Geerlings kreeg van zowel Chris Toenders als Paul v/d Brom weinig tegenstand en bleef dus vrij gemakkelijk ongeslagen deze avond. Vooral tegen Toenders speelde hij een voortreffelijke partij. Dit ging anders bij de partijen van Rien de Heer. Het is ook lastig hoor! De afgelopen week is werkelijk overal je hoofd en naam voorbij gekomen vanwege het verschijnen van je gedichtenbundel.  Zou het Rien wat boven het hoofd gegroeid zijn? Leeft hij op een wolk? Het zou toch zo maar kunnen he!! Feit is dat hij alleen van invaller v/d Brom wist te winnen maar tegen Toenders er hard af ging. Het dubbel van de heren vergde eigenlijk nog de meeste tijd. Wat zou dit een feest geweest zijn voor de kijkers. Men wist een 2-0 voorsprong weg te geven, zodat het Gorkumse dubbel als nog in vijf games aan het langste eind trok.

TTVA 3 – Taveba 6  4e klasse 4-1
Na het behalen van het kampioenschap vorige week is het voor TTVA 3 zaak om de motivatie toch een beetje te behouden. Met een 4-1 zege op het Barendrechtse Taveba 6 lukte dat vrij aardig. Zowel Wim Verschoor als Peter Houmes wisten vrij gemakkelijk hun eerste partij te winnen. Ook het dubbel ging in drie games in de tas. Wim Verschoor wist ook zijn tweede partij in drie games te winnen. Bij Peter Houmes begon de zware tuinarbeid van de laatste periode toch door te wegen. Hij kwam met 2-0 voor in games maar toen zakte het ook als een kaarthuis in elkaar bij Peter. De tegenstander ging er dus alsnog in vijf games met de winst aan de haal.

TTVA 4 – Dordrecht 10  4e klasse 5-0
TTVA 4 moest met de grootst mogelijke cijfers zien te winnen van Dordrecht 10 om volgende week nog een kans te kunnen maken op een eventueel kampioenschap. Remco Schimmel kweet zich van zijn taak door vrij gemakkelijk zijn twee tegenstanders te verslaan. Invaller Wim Verschoor had in zijn eerste partij toch wat moeite met Remco Schaap. Hij gaf in deze partij een 2-0 voorsprong uithanden. In de vijfde game zette hij dit dan wel weer met een 11-1 netjes recht. Ook het dubbel van de heren Schimmel en Verschoor werd in winst omgezet zodat er dus een maximale score op het formulier verscheen. Een dag later won naaste concurrent Nileta 2 knap met 0-5 bij Tavernie. Dit betekend dus dat TTVA de komende week  met minimaal een 2-3 winst in Nieuw-Lekkerland kampioen zou kunnen worden. Een spannende aangelegenheid dus.

Dordrecht 8 – TTVA 5  4e klasse 3-2
De heren De Groot en Muskiet van TTVA 5 hebben eigenlijk ook niets meer om voor te spelen. Een tweede plaats in de stand is nog het hoogst haalbare. Het was zeker niet de avond van Ronald Muskiet die beide enkel partijen verloor. Maatje Ab de Goot deed precies het tegenovergestelde en zorgde dus voor de twee punten voor TTVA 5, want ook het dubbel van beide heren ging naar de Dordtenaren.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.