Karate Instituut Wairando komt naar Alblasserdam

24 september 2018 door Hennie van der Zouw
Karate Instituut Wairando komt naar Alblasserdam

ALBLASSERDAM - Karate Instituut Wairando is niet onbekend in de regio. De karateschool heeft diverse locaties in de Drechtsteden. Zo is zij onder andere gevestigd in Dordrecht en op twee locaties in Zwijndrecht.
Binnen de karatewereld is Wairando ook zeer bekend, met name door de prestaties van de leden op grote nationale en internationale toernooien (Nederlandse, Europese en wereldkampioenen) naast het hebben van officieel gelicenseerde KBN (Karate-do Bond Nederland) scheidsrechters.

Wairando heeft verschillende leden in Alblasserdam wonen, maar heeft mede door het weerbaarheidsproject op de IKC De Schalm afgelopen zomer besloten om op veler verzoek zich ook in Alblasserdam te vestigen.

Recentelijk is een geselecteerde afvaardiging van zeven deelnemers naar Braga in Portugal geweest om samen met de andere 62 deelnemers Nederland te vertegenwoordigen op het Europese kampioenschap. Vier van de zeven deelnemers van Wairando hebben toen podiumplaatsen behaald – zilver en brons - in de verschillende categorieën.  Nederland deed het zeer goed, want ze behaalden de meeste medailles – 18 goud, 16 zilver en 18 brons (52) – op het toernooi. Portugal werd tweede met 34 medailles en Engeland derde met 33 medailles. De meesten van deze medailles zijn gehaald in het onderdeel kumite (vrij vechten).

Aanstaande woensdag 26 september zijn de eerste karatelessen in de sportzaal aan de Maasstraat 30 (Maasplein) in Alblasserdam. De lessen beginnen vanaf 18:00 – 19:00 uur voor de kinderen vanaf 5 jaar en vanaf 19:00 – 21:00 uur voor volwassenen en jeugd vanaf 15 jaar.
Wairando hoopt ook dat er volwassenen interesse hebben, net zoals bij alle andere locaties, om karate te leren op een ontspannen en recreatieve wijze.

De Alblasserdamse zusjes Pieplenbosch, zullen ook trainen in Alblasserdam. Mila en Nadia behaalden verleden jaar de Nederlandse kampioenstitel en Mila behaalde de vierde plaats op het EK 2018 in Braga en behaalde daarmee net niet het podium. Robbin Ooms voormalig Europees en wereldkampioen behaalde op het EK 2018, brons op individueel en zilver in de Champions Cup. Robbin Ooms en Dave Pieplenbosch zullen de hoofddocenten zijn in Alblasserdam.


v.l.n.r. Martha Pelkman, Isabel Mellegers, Mila Pieplenbosch, Jay Stigter, Nadia Pieplenbosch, Marcel Both en Robbin Ooms

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.