Scouting Alblasserdam opent 2014 met boerenkoolmaaltijd

06 januari 2014 door Hennie van der Zouw
Scouting Alblasserdam opent 2014 met boerenkoolmaaltijd

ALBLASSERDAM - Scouting Alblasserdam is het nieuwe jaar op een gezellige en lekkere manier gestart. Volgens de jaarlijkse traditie beginnen zij het nieuwe jaar met een boerenkoolmaaltijd. Met 140 leden zijn zij afgelopen zaterdag 4 januari eerst actief geweest in zwembad Blokweer en daarna hebben zij dit jaar een heel bijzondere boerenkool gegeten.

In het zwembad waren 4 estafette banen gemaakt, waarbij dingen moesten worden opgedoken, een hindernis baan onderwater moest worden afgelegd en een lepel met een balletje onderwater moest worden vervoerd.

Voor de allerkleinsten, de bevers van 5 tot 7 jaar en andere kinderen die nog niet goed kunnen zwemmen waren er in het ondiepe bad allerlei spelletjes te doen. In de tussentijd was er een kookploeg van 10 man druk bezig met de maaltijd.

Dit jaar een bijzondere maaltijd, namelijk boerenkoolkroketten. Ieder jaar zijn er altijd wel een paar mensen die aangeven geen boerenkool te lusten en de uitdaging was om dit jaar iedereen aan de boerenkool te krijgen. De kroketten zijn geheel zelf en met de hand gemaakt, in totaal meer dan 500 stuks. Een flinke klus, die zeker de moeite waard was. Iedereen was erg positief verbaasd en liet het zich goed smaken.

Wim Slagboom, voorzitter van Scouting Alblasserdam, benadrukt dat dit een mooie manier is om het nieuwe jaar te starten. ‘Dit is een mooie manier om het jaar echt samen te starten, actief zijn met elkaar en gezellig bij elkaar zijn onder het genot van een heerlijke, bijzondere maaltijd.’

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.