Rotterdam Internet Exchange ontsluit weer nieuw datacenter

13 november 2013 door Hennie van der Zouw
Rotterdam Internet Exchange ontsluit weer nieuw datacenter

ALBLASSERDAM - Dataplace te Alblasserdam en de Rotterdam Internet Exchange (R-iX) maken bekend dat de Rotterdam Internet Exchange de implementatie van een Point-of-Presence (PoP) in dataplace te Alblasserdam heeft afgerond. Door de aanwezigheid van de R-iX in Dataplace zijn de mogelijkheden tot peering enorm uitgebreid.

Dataplace is het eerste datacenter buiten Rotterdam met een R-iX point of presence. Bix Jacobse, directeur van de Rotterdam Internet Exchange, verklaart over de samenwerking: “De R-iX is heel blij met de samenwerking met dataplace in Alblasserdam. Binnen de stad Rotterdam heeft de R-iX momenteel al drie knooppunten, echter door de enorme groei van het internet verkeer, groeit in het hele Rijnmond gebied de behoefte aan locale en regionale peering. Peering is een belangrijke methode om internet verkeer tussen Internet Providers en/of enterprises onderling uit te wisselen. Door onze verbinding op de AMS-IX, een van de grootste peering locaties in de wereld, kunnen bedrijven uit het Rijnmondgebied door de koppeling op de R-iX tegen geringe extra kosten ook nog met internationale providers in Amsterdam peeren”.

Gerben van der Veen, Managing Director van Dataplace, is ook blij met de aanwezigheid van een nieuwe exchange in het datacenter en verklaart: “Naast de al aanwezige exchanges in dataplace voegt de R-iX een belangrijke regionale functie toe, die van het Rijnmondgebied. We zien dat regionale datacentra steeds meer gaan samenwerken met elkaar en we vinden het bijzonder dat dataplace het eerste datacenter buiten Rotterdam is (naast de AMS-IX) dat ontsloten wordt via de Rotterdam Internet Exchange”

Over dataplace
Dataplace is een modern regionaal TIER III datacenter in Alblasserdam (Zuid-Holland) dat volledig redundant en energiezuinig is ingericht. Het datacenter is ISO27001 gecertificeerd en is carrier-neutraal. Sinds het voorjaar van 2011 is dataplace operationeel. Inmiddels maken vele IT gerelateerde ondernemingen, overheidsinstellingen en beursgenoteerde bedrijven gebruik van de dienstverlening van Dataplace. Voor meer informatie: www.dataplace.eu.

Over de Rotterdam Internet Exchange
De Rotterdam Internet Exchange is het centrum voor supersnelle netwerkverbindingen en innovatieve Internetdiensten in de regio Rotterdam. R-iX levert een bijdrage om van de stad Rotterdam een innovatieve en toekomstgerichte stad te maken. Om dit te bereiken ondersteunt R-iX tevens innovatieve projecten en bedrijven. Ook levert R-iX netwerk- en datacenterdiensten voor bedrijven en instellingen in Rotterdam en omgeving. R-iX is onafhankelijk en netwerkneutraal. De R-iX ambieert betaalbare toegang tot breedband en hoogwaardige TIER III en groene datacenterfaciliteiten voor elk regionaal bedrijf, organisatie of instelling. R-iX is ISO 27001 gecertificeerd en deelnemer aan de Europese Code of Conduct voor energiezuinge datacenters.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.