Uitbreiding begraafplaats op schema

24 augustus 2012 door Ad van Herk
Uitbreiding begraafplaats op schema

ALBLASSERDAM - Deze week is de aannemer begonnen met de aanleg van het paalmatrassensysteem. Dit systeem is noodzakelijk om te voorkomen dat kabels, leidingen, gebouwen en het nieuwe rioolgemaal kunnen verschuiven. Per dag gaan er circa 150 palen de grond in. Dit gebeurt trillingsarm om de overlast voor de omgeving te beperken. In totaal gaan er 1300 palen de grond in. De heiwerkzaamheden zullen twee weken duren.

De uitbreiding van de begraafplaats wordt eind november 2012 opgeleverd. Het uitbreidingsgedeelte kan hierdoor in het eerste kwartaal 2013 in gebruik worden genomen.
 
Speeltuin
Op 14 mei 2012 is aannemer GKB Realisatie uit Barendrecht gestart met de uitbreiding. Als eerste is de speeltuin aangelegd langs de kant van de Meursingsstraat. De inrichting van deze speeltuin is in overleg met de belangengroep ‘De Mijlpaal’ tot stand gekomen. Voor de zomervakantie is de speeltuin geopend zodat de kinderen uit de buurt hier in de zomervakantie al gebruik van konden maken.
 
Rioolgemaal
Na de aanleg van de speeltuin heeft de aannemer het oude rioolgemaal Kortland gesloopt. Ook is de spoelleiding aangelegd die zorgt voor de verbinding tussen de singel langs de Van Eesterensingel en de waterpartij aan de Randweg. De spoelleiding ligt op de plaats van de waterpartij die is gedempt. Hierdoor kan het Waterschap Rivierenland het water weer door laten spoelen wat de kwaliteit van het water verbeterd.
 
Duurzame begraafcyclus
Met de uitbreiding van de begraafplaats komt er voldoende ruimte voor een ‘duurzame begraafcyclus’: hierdoor is er altijd voldoende ruimte op de begraafplaats.
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.